Μπισκοτάκια τύπου soft με νόστιμα αποξηραμένα
cranberries…
Χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο;
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. baking
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 κούπας βούτυρο σε θ.δ.
1 κούπα άχνη
1 μεγάλο αβγό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι(2-3 κ.γ.)
1/2 κούπας αποξηραμένα cranberries
1/2 κούπας ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μεσαίο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,baking,σόδα και αλάτι.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το mixer το βούτυρο και την άχνη.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αβγό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Με το mixer στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά
το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα-ίσα να
ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε μέσα τα cranberries και τη σοκολάτα.
Βάζουμε σε ταψί με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας.
Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους,γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε για 9-12 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου να ροδίσουν οι άκρες.
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να κρυώσουν.
ΣΗΜ:Αν δεν έχετε cranberries μπορείτε να αντικαταστήσετε με
ψηφίδες σοκολάτας.
cranberries…
Χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο;
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. baking
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 κούπας βούτυρο σε θ.δ.
1 κούπα άχνη
1 μεγάλο αβγό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι(2-3 κ.γ.)
1/2 κούπας αποξηραμένα cranberries
1/2 κούπας ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μεσαίο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,baking,σόδα και αλάτι.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το mixer το βούτυρο και την άχνη.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αβγό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Με το mixer στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά
το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα-ίσα να
ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε μέσα τα cranberries και τη σοκολάτα.
Βάζουμε σε ταψί με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας.
Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους,γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε για 9-12 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου να ροδίσουν οι άκρες.
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να κρυώσουν.
ΣΗΜ:Αν δεν έχετε cranberries μπορείτε να αντικαταστήσετε με
ψηφίδες σοκολάτας.
Ο καλός μου τα λάτρεψε! Βέβαια εμένα δεν μου βγήκε τόσο ρευστό το μείγμα, ήταν πιο πολύ σαν ζύμη. Πάντως ήταν πολύ νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφή