Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μπισκοτάκια με cranberries

Μπισκοτάκια τύπου soft με νόστιμα αποξηραμένα
cranberries…
Χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο;

DSC_0202

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. baking
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 κούπας βούτυρο σε θ.δ.
1 κούπα άχνη
1 μεγάλο αβγό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι(2-3 κ.γ.)
1/2 κούπας αποξηραμένα cranberries
1/2 κούπας ψηφίδες σοκολάτας

Εκτέλεση
Σε μεσαίο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,baking,σόδα και αλάτι.

 
DSC_0098

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το mixer το βούτυρο και την άχνη.

DSC_0099

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αβγό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.

DSC_0100

Με το mixer στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά
το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα-ίσα να
ενσωματωθεί.

DSC_0101

Ρίχνουμε μέσα τα cranberries και τη σοκολάτα.

DSC_0102

Βάζουμε σε ταψί με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας.
Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους,γιατί φουσκώνουν.

DSC_0103

Ψήνουμε για 9-12 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου να ροδίσουν οι άκρες.
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να κρυώσουν.

DSC_0191 

ΣΗΜ:Αν δεν έχετε cranberries μπορείτε να αντικαταστήσετε με
ψηφίδες σοκολάτας.


DSC_0183

1 σχόλιο:

  1. Ο καλός μου τα λάτρεψε! Βέβαια εμένα δεν μου βγήκε τόσο ρευστό το μείγμα, ήταν πιο πολύ σαν ζύμη. Πάντως ήταν πολύ νόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...