…καλυμμένο με σαντιγί και
τριμμένο φιστίκι!!!
Υλικά
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
220 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
1 βανίλια
μαρμελάδα της επιλογής μας για τη γέμιση
σαντιγί χτυπημένη
φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα (ανάλατο)
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε εναλλάξ τα αβγά με το αλεύρι και χτυπάμε
να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Τέλος,ρίχνουμε τη βανίλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα
με διαστάσεις 21x11 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου 3 τέταρτα.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί
και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Χωρίζουμε το κέικ σε τρία μέρη με τη βοήθεια ενός
μαχαιριού.
Απλώνουμε στον ένα πάτο περίπου 4 κουταλιές μαρμελάδα.
Κάνουμε το ίδιο και με τον επόμενο.Σκεπάζουμε με
τον τρίτο και τελευταίο πάτο του κέικ.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη χτυπημένη σαντιγί και πασπαλίζουμε
με το τριμμένο φιστίκι.
Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
ΣΗΜ: Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ:Μακεδονική
Υλικά
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
220 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
1 βανίλια
μαρμελάδα της επιλογής μας για τη γέμιση
σαντιγί χτυπημένη
φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα (ανάλατο)
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε εναλλάξ τα αβγά με το αλεύρι και χτυπάμε
να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Τέλος,ρίχνουμε τη βανίλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα
με διαστάσεις 21x11 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου 3 τέταρτα.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί
και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Χωρίζουμε το κέικ σε τρία μέρη με τη βοήθεια ενός
μαχαιριού.
Απλώνουμε στον ένα πάτο περίπου 4 κουταλιές μαρμελάδα.
Κάνουμε το ίδιο και με τον επόμενο.Σκεπάζουμε με
τον τρίτο και τελευταίο πάτο του κέικ.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη χτυπημένη σαντιγί και πασπαλίζουμε
με το τριμμένο φιστίκι.
Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
ΣΗΜ: Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ:Μακεδονική
Μια ερώτηση...μπέικιν δε χρειάζεται??ή εννοείς αλεύρι που φουσκώνει μόνο του?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΝαι,έχεις απόλυτο δίκιο το αλεύρι είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του,το διορθώνω κι πάνω αμέσως!
Καλό βράδυ από μένα,
Αλεξάνδρα
Σημερα θα φτιαξω αυτο το κεικ για τα παιδακια μου!!! Αλλα ηθελα να σε ρωτησω εχθες εφτιαξα μια τουρτα και μου περισσεψε το παντεσπανι, δεν θελω να το πεταξω τι να το κανω ???????
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ πολυ!!!!
Ρίξε μια ματιά κι εδώ:
Διαγραφήhttp://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5052.html
Φτιαξε ενα trifle η cake pops η απλα ενα απο τα εξπρες γλυκα στο ποτηρι
ΑπάντησηΔιαγραφήμεσα απο τουτο το site!!
Φιλικα,Α/Μ
Ευχαριστω πολυ!!!
ΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου καλημέρα! Ότι και να πω είναι λίγο!! Έφτιαξα το κέικ προχθές και δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο..! Θα ήθελα να σ' ευχαριστήσω, γιατί μια τόσο απλή συνταγή κέικ, μου έδωσε 1000000 μονάδες απ' το γιο μου! Αν έπαιρνα μέρος σε διαγωνισμό, λέει, με τόσο θα με βαθμολογούσε!! Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές σου και όλες είναι υπέροχες..! Συγχαρητήρια είναι όλα καταπληκτικά.! Μπράβο σου, να' σαι πάντα καλά !
ΑπάντησηΔιαγραφή