Φουρνομαγειρέματα!!!
Υλικά
500 γρ. μπακαλιάρο καλά ξαρμυρισμένο
500 γρ. πατάτες κομμένες για το φούρνο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 μέτριες ντομάτες περασμένες στο multi ή ένα κουτί κον κασέ
1-2 φύλλα δάφνης σπασμένα στη μέση
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στον πάτο του σκεύους που θα μαγειρέψουμε τα
κομμάτια του ψαριού.Ρίχνουμε το μισό από το λάδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με το
υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το σκεύος μας και βάζουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού,ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας και
αφήνουμε να ψηθεί για λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε ζεστό και φρεσκοψημένο με λευκό κρασί ή ρετσίνα!!!
Υλικά
500 γρ. μπακαλιάρο καλά ξαρμυρισμένο
500 γρ. πατάτες κομμένες για το φούρνο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 μέτριες ντομάτες περασμένες στο multi ή ένα κουτί κον κασέ
1-2 φύλλα δάφνης σπασμένα στη μέση
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στον πάτο του σκεύους που θα μαγειρέψουμε τα
κομμάτια του ψαριού.Ρίχνουμε το μισό από το λάδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με το
υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το σκεύος μας και βάζουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού,ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας και
αφήνουμε να ψηθεί για λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε ζεστό και φρεσκοψημένο με λευκό κρασί ή ρετσίνα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου