Όταν το κολοκύθι
μεταμορφώνεται…………
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
¾ κούπας ζάχαρη
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι
¼ κούπας κακάο (προαιρετικά)
½ κ.γ.κανέλα
¼ κ.γ.μοσχοκάρυδο
¾ κούπας πλήρες γάλα
½ κούπας σπορέλαιο
¼ κούπας μήλο τριμμένο στην ψιλή πλευρά του τρίφτη (τον πολτό θέλουμε ουσιαστικά)
2 αβγά
1 -2 βανίλιες
1 ½ κούπας κολοκυθάκι πράσινο τριμμένο,όχι στυμμένο
½ κούπας μαύρη,ψιλή σταφίδα
½ κούπας τσίπς σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ,με σύρμα,τα αλεύρι με το αλάτι,τη σόδα,το baking powder,
την κανέλα,το κακάο(αν βάλουμε),και το μοσχοκάρυδο.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα,το λάδι,τα αβγά,τη ζάχαρη,τη βανίλια και
ανακατεύουμε πάλι με σύρμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα κολοκυθάκια και το μήλο,ανακατεύουμε να
ενσωματωθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά,χτυπώντας πάντα με το σύρμα
και τέλος τις σταφίδες με τα τσιπς σοκολάτας.
Ετοιμάζουμε φόρμες για μάφινς,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
και ψήνουμε περίπου 20-25 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν ψήθηκαν μέχρι μέσα!
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
ΣΗΜ:Τις σταφίδες και τα τσιπς σοκολάτας πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα, τα
αλευρώνουμε και τα περνάμε από σίτα τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Ανάλογα με τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με τα παραπάνω υλικά
βγαίνουν περίπου 15 με 18 κομμάτια.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Άννα Μαρία.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
¾ κούπας ζάχαρη
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι
¼ κούπας κακάο (προαιρετικά)
½ κ.γ.κανέλα
¼ κ.γ.μοσχοκάρυδο
¾ κούπας πλήρες γάλα
½ κούπας σπορέλαιο
¼ κούπας μήλο τριμμένο στην ψιλή πλευρά του τρίφτη (τον πολτό θέλουμε ουσιαστικά)
2 αβγά
1 -2 βανίλιες
1 ½ κούπας κολοκυθάκι πράσινο τριμμένο,όχι στυμμένο
½ κούπας μαύρη,ψιλή σταφίδα
½ κούπας τσίπς σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ,με σύρμα,τα αλεύρι με το αλάτι,τη σόδα,το baking powder,
την κανέλα,το κακάο(αν βάλουμε),και το μοσχοκάρυδο.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα,το λάδι,τα αβγά,τη ζάχαρη,τη βανίλια και
ανακατεύουμε πάλι με σύρμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα κολοκυθάκια και το μήλο,ανακατεύουμε να
ενσωματωθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά,χτυπώντας πάντα με το σύρμα
και τέλος τις σταφίδες με τα τσιπς σοκολάτας.
Ετοιμάζουμε φόρμες για μάφινς,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
και ψήνουμε περίπου 20-25 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν ψήθηκαν μέχρι μέσα!
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
ΣΗΜ:Τις σταφίδες και τα τσιπς σοκολάτας πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα, τα
αλευρώνουμε και τα περνάμε από σίτα τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Ανάλογα με τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με τα παραπάνω υλικά
βγαίνουν περίπου 15 με 18 κομμάτια.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Άννα Μαρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου