Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κέικ με άρωμα μαστίχας

Ένα-ένα τα κομμάτια παρακαλώ!

DSC_0005

Υλικά
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι των 20 γρ. baking powder
4 αβγά
3/4 από 1 κ.γ. μαστίχα Χίου

άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα.

DSC_0020

Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 25 εκ.

DSC_0021

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για περίπου 50-60 λεπτά ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια
οδοντογλυφίδα αν την βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSC_0001 

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το
αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0015

ΣΗΜ:Εξαιρετική συνταγή και για βασιλόπιτα την περίοδο των Χριστουγέννων,
αν αντικαταστήσετε το σπορέλαιο με βούτυρο και ψήσετε το μείγμα σε ταψάκι
με διάμετρο 28 εκ.


DSC_0017

6 σχόλια:

  1. Το έκανα με άρωμα και γλάσσο λεμονιού.ΤΕΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφράτο,πολύ αφράτο!!!!!
    Και με το φανταστικό άρωμα μαστίχας!!!
    Αλεξάνδρα μου,ένα ακόμα ΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΚ!!!
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερό κέικ, αυτή η άτιμη η μαστίχα μοσχοβολάει! Πολύ καλή συνταγή ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα και χρονια πολλα! Αν βαλουμε βουτυρο παλι ολα μαζι τα υλικα στο μιξερ θα τα χτυπησουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν σου αρεσει η μαστιχα αυτο ειναι το κεικ σου Αλεξανδρα μου! Το εχω φτιαξει αρκετες φορες και παντα το απολαμβανω λες και ειναι η 1η φορα! Μοσχομυριζει, ειναι υπερ αφρατο, υπερ φουσκωτο, εχει φανταστικη υφη..ε να μην αναφερω και τη ευκολια της παρασκευης!? Ε θα το αναφερω, ειναι πανευκολο!
    Σ'ευχαριστουμε πολυ ακομα μια φορα Αλεξανδρα!
    Καλη Χρονια σου ευχομαι! Με υγεια, ευτυχια, αγαπη και μονο χαρες για εσενα και την οικογενεια σου! Εξακολουθω και ειμαι φανατικη θαυμαστρια σου!!
    Σε φιλω πολυ πολυ!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...