Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Απίστευτη!!!

DSC_0003

Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φέτες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
350 γρ σπανάκι ζεματισμένο
1/2 από ένα μέτριο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
3/4 κούπας σπορέλαιο
αλάτι,πιπέρι

σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι μας και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να μαραθεί.

DSC_0001

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι,τ’ αβγά και το λάδι.

DSC_0002

Προσθέτουμε το τυρί,το σπανάκι,τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.Τέλος,
προσθέτουμε και το αλεύρι με το αλατάκι και το πιπέρι.

DSC_0003

Ανακατεύουμε τα υλικά ίσα να ενωθούν.Δεν πολυπαιδεύουμε.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι,στρόγγυλο με διάμετρο 28 εκ.,ή 
μακρόστενο 32x22 εκ.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο σουσάμι.

DSC_0004

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα.

DSC_0006

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.

DSC_0002

Ζεστή ή κρύα είναι πεντανόστιμη!!!

DSC_0004

20 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω πόσες φορές την έχω κάνει..πάντα χωρίς άνηθο όμως..Πανεύκολη και πεντανόστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχθές την δοκίμασα με ραδίκια αντί για σπανάκι.
    Υπέροχη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ καλή!!! Την έφτιαξα και είναι πολυ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλεια βγήκε παρα πολύ νόστιμη!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εφτιαξα χθες και δεν προλαβα να φαω!!! Υποθετω πως θα ηταν πολυ ωραιο γι'αυτο θα το ξαναφτιαξω σημερα. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα.αλεξανδρα.καλλα χριστουγεννα να εχουμε...!!το σπανακι το αφηνουμε απλα στην
    κατσαρολα.η το ζεματιζουμε..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά μπαίνει στην κατσαρόλα για να μαραθεί απλά δεν βάζεις νερό!

      Πολύ νόστιμη πίτα θα δεις...
      Καλή επιτυχία..
      Α.

      Διαγραφή
  7. Καλή χρονιά Αλεξάνδρα! Εφτιαξα την πίτα και είχε μεγάλη επιτυχία. Αντικατέστησα το φρέσκο κρεμμυδάκι με ένα πράσο που είχα και δεν έβαλα άνηθο (άδεια η γλάστρα, έχει μείνει μόνο ο μαιντανός και μου φάνηκε πως δεν θα ταίριαζε!). Μας άρεσε πολύ, ιδιαίτερα κρύα.
    Μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου και μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου. Αυτή ήταν η πρώτη που δοκίμασα!

    Arcadian homemaker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η συνταγή αυτή είναι πολύ γρήγορη και εύκολη και φυσικά είναι πεντανόστιμη! Τη λατρέψαμε κ αυτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Αλεξάνδρα.
    Η συνταγή σου είναι τέλεια.
    Την πήρα σήμερα στη καφετέρια όπου συναντηθήκαμε με τις φίλες μου για καφέ και ενθουσιάστηκαν όλες.
    Εγώ πρόσθεσα φρυγανία κάτω στο pyrex και από πάνω, για να κάνει κρούστα και να γίνει τραγανή.
    Τα αποτελέσματα ήταν φανταστικά.
    Σ' ευχαριστώ ακόμα μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έγινε πάρα πολύ ωραία η πίτα! Ευχαριστώ για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπληκτικη πιτα!! Σε ανακάλυψα ψάχνοντας μια τέτοια συνταγή.Την εκανα και ειναι πεντσνοστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αν θέλω να βάλω ελαιόλαδο αλλάζει κάτι;
    θα πρέπει να βάλω λιγότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές! 'Ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω τη συγκεκριμένη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς τη χρήση baking powder. Πιστεύετε θα βγεί το ίδιο καλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φαίνεται πολύ νόστιμη και γρήγορη η σπανακόπιτά σου!!! θα την δοκιμάσω άμμεσα χωρίς άνηθο όμως. δεν μου αρέσει στην σπανακόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα αλεξανδρα οτι εχω φτιαξει δικο σου ειναι υπεροχο οπωσ και η σπανακοπιτα συγχαριτηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φανταστική συνταγή. Στην ουσία είναι μια πανεύκολη σπανακόπιτα. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο, η πιτούλα είναι τέλεια. Την έφτιαξα σήμερα και μου άρεσε πάρα πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. την έκανα με λαδοτύρι Μυτιλήνης επειδή έχω λίγο πρόβλημα με τη φέτα και έγινε τέλεια! ειδικά κρύα από το ψυγείο είναι καταπληκτική! ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλεξάνδρα και τα δικά μου συγχαρητήρια για τις άψογες και νόστιμες συνταγές σου! Πραγματικά είναι οι πιο αναλυτικές και αλάνθαστες συνταγές που βρήκα στο internet. Θέλω να ρωτήσω για τη συγκεκριμένη συνταγή αν μπορεί να γίνει με κατεψυγμένο / ξεπαγωμένο σπανάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...