Νηστεία όλο γλύκα!
Υλικά
300 γρ. ταχίνι
350 γρ. νερό
450 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ.γ. baking powder
400-500 γρ. διάφορα ξερά φρούτα (σύκα,δαμάσκηνα,βερίκοκα,σταφίδες)ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ταχίνι,το νερό και την άχνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά μέχρι να
προκύψει ένας ενιαίος χυλός.
Προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για 30 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα
30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο
κέντρο του κέικ.
Η συνταγή είναι από το Γαστρονόμο και τον Σ.Παρλιάρο.
Υλικά
300 γρ. ταχίνι
350 γρ. νερό
450 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ.γ. baking powder
400-500 γρ. διάφορα ξερά φρούτα (σύκα,δαμάσκηνα,βερίκοκα,σταφίδες)ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ταχίνι,το νερό και την άχνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά μέχρι να
προκύψει ένας ενιαίος χυλός.
Προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,για 30 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα
30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο
κέντρο του κέικ.
Η συνταγή είναι από το Γαστρονόμο και τον Σ.Παρλιάρο.
This looks so very yummy! Lovely clicks.
ΑπάντησηΔιαγραφήkalhspera,an paraleipso ta frouta prepei sthn thesh tous na prostheso kati allo?ennoo gia thn isorropia ton ulikon..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΜε σιγουριά δεν μπορώ να απαντήσω γιατί 2-3 φορές που την έχω φτιάξει την κάνω πάντα με τα φρούτα.
Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι στη θέση τους αλλά πάντα μιλώντας υποθετικά!!!
Καλό βράδυ
Αλεξάνδρα
Γλυκια καλημερα Αλεξανδρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημερα εχω κανει reserve την κουζινα μου για την ταχινοπιτα σου!! Καιρο τωρα την γυροφερνω, την κοιταω κ την ξανα κοιταω..οποτε σημερα θα εχει την τιμητικη της!
Μια διευκρινιστικη ερωτησουλα μονο..τα 450 γρ ζαχαρη ειναι αχνη ζαχαρη? Βλεπω οτι αναφερεις πιο κατω οτι ανακατευουμε το ταχινι, το νερο κ την αχνη..
Σε ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!!
Οι συνταγες σου κ οι φωτογραφιες σου με κανουν να χαμογελαω!
Σε φιλω πολυ!
Εβιτα
Καλημέρα Εβιτάκι μου.
ΔιαγραφήΝαι,άχνη είναι η ζάχαρη,
μόλις το διόρθωσα και στα υλικά!!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι, ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα!!
Φιλάκια πολλά,
Α.
Πρωτη φορα δοκιμαζω κατι τοσο διαφορετικο Αλεξανδρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξερω πως να περιγραψω την υφη του κεικ..πλουσια, συμπυκνωμενη, ανεπαισθητα με υγρασια..που να λιωνει αμεσως στο στομα..Τα δε φρουτα δινουν μοναδικη γευση!
Οι λατρεις του χαλβα θα ενθουσιαστουν!
Παντα να μας δινεις τοσο εμπνευσμενες συνταγες!
Να εχεις πολυ καλο απογευμα!
Σε φιλω πολυ!
Εβιτα