Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κρέμα σάλτσα αυγολέμονο

Και απογειώστε ντολμαδάκια,λαχανοντολμάδες,γεμιστά
κολοκυθάκια και άλλα πολλά!!!

DSC_0009

Υλικά
3 κροκάδια
4 κ.σ. λεμόνι
4 κ.σ. νερό
2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 κούπα ζωμό από το φαγητό
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα,με βαρύ πάτο,ανακατεύουμε τους κρόκους με το χυμό από το λεμόνι
σε μέτρια προς σιγανή φωτιά!

DSC_0001

Ανακατεύουμε σε ποτήρι το κορν φλάουρ με το νερό.

DSC_0002

Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια.

DSC_0003

Προσθέτουμε το ζουμί από το φαγητό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

DSC_0006

Τέλος,ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη πάνω στο μάτι,ανακατεύοντας
να ενωθεί.

DSC_0007

Η κρέμα δεν πήζει πάρα πολύ όσο είναι ζεστή,αλλά όσο στέκεται και κρυώνει!

DSC_0008

Περιχύνουμε με αυτήν το φαγητό μας και απολαμβάνουμε!
DSC_0025

Η συνταγή είναι από την Ελληνική κουζίνα της κας Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...