Και απογειώστε
ντολμαδάκια,λαχανοντολμάδες,γεμιστά
κολοκυθάκια και άλλα πολλά!!!
Υλικά
3 κροκάδια
4 κ.σ. λεμόνι
4 κ.σ. νερό
2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 κούπα ζωμό από το φαγητό
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα,με βαρύ πάτο,ανακατεύουμε τους κρόκους με το χυμό από το λεμόνι
σε μέτρια προς σιγανή φωτιά!
Ανακατεύουμε σε ποτήρι το κορν φλάουρ με το νερό.
Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε το ζουμί από το φαγητό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος,ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη πάνω στο μάτι,ανακατεύοντας
να ενωθεί.
Η κρέμα δεν πήζει πάρα πολύ όσο είναι ζεστή,αλλά όσο στέκεται και κρυώνει!
Περιχύνουμε με αυτήν το φαγητό μας και απολαμβάνουμε!
Η συνταγή είναι από την Ελληνική κουζίνα της κας Αλεξιάδου.
κολοκυθάκια και άλλα πολλά!!!
Υλικά
3 κροκάδια
4 κ.σ. λεμόνι
4 κ.σ. νερό
2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 κούπα ζωμό από το φαγητό
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα,με βαρύ πάτο,ανακατεύουμε τους κρόκους με το χυμό από το λεμόνι
σε μέτρια προς σιγανή φωτιά!
Ανακατεύουμε σε ποτήρι το κορν φλάουρ με το νερό.
Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε το ζουμί από το φαγητό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος,ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη πάνω στο μάτι,ανακατεύοντας
να ενωθεί.
Η κρέμα δεν πήζει πάρα πολύ όσο είναι ζεστή,αλλά όσο στέκεται και κρυώνει!
Περιχύνουμε με αυτήν το φαγητό μας και απολαμβάνουμε!
Η συνταγή είναι από την Ελληνική κουζίνα της κας Αλεξιάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου