Οινοποιήματα!!!
Υλικά
1 κούπα ή 250 ml.σπορέλαιο καλής ποιότητας ή ένα ΒΙΤΑΜ 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κρασί κόκκινο ξηρό
5 αβγά
2 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. κανέλα
3 κούπες αλεύρι
1 1/2 φακελάκι baking powder ή 30 γρ. ή 3 κ.σ.
1 σακουλάκι ή 100 γρ. τρούφα
Εκτέλεση
Μετράμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ εκτός από την τρούφα.
Χτυπάμε με το μίξερ 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 26 εκ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μία ώρα.
Βγάζουμε και αφήνουμε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά.Ξεφορμάρουμε και
αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
ΣΗΜ:Μπορούμε να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος του κέικ αν
βάλουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 33x27εκ.
Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με σοκολατένιο γλάσο της
αρεσκείας μας ή απλά με πραλίνα φουντουκιού.
Συνταγή από την πολύ καλή φίλη Μαριάνθη.
Υλικά
1 κούπα ή 250 ml.σπορέλαιο καλής ποιότητας ή ένα ΒΙΤΑΜ 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κρασί κόκκινο ξηρό
5 αβγά
2 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. κανέλα
3 κούπες αλεύρι
1 1/2 φακελάκι baking powder ή 30 γρ. ή 3 κ.σ.
1 σακουλάκι ή 100 γρ. τρούφα
Εκτέλεση
Μετράμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ εκτός από την τρούφα.
Χτυπάμε με το μίξερ 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 26 εκ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μία ώρα.
Βγάζουμε και αφήνουμε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά.Ξεφορμάρουμε και
αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
ΣΗΜ:Μπορούμε να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος του κέικ αν
βάλουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 33x27εκ.
Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με σοκολατένιο γλάσο της
αρεσκείας μας ή απλά με πραλίνα φουντουκιού.
Συνταγή από την πολύ καλή φίλη Μαριάνθη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου