Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Κέικ με κόκκινο κρασί

Οινοποιήματα!!!

Νέος φάκελος (14)


 Υλικά
1 κούπα  ή 250 ml.σπορέλαιο καλής ποιότητας ή ένα ΒΙΤΑΜ 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κρασί κόκκινο ξηρό
5 αβγά
2 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. κανέλα
3 κούπες αλεύρι
1 1/2 φακελάκι baking powder ή 30 γρ. ή 3 κ.σ.
1 σακουλάκι ή 100 γρ. τρούφα


Εκτέλεση
Μετράμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ εκτός από την τρούφα.
Χτυπάμε με το μίξερ 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

DSC_0057

Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

DSC_0060

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 26 εκ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μία ώρα.

DSC_0061

Βγάζουμε και αφήνουμε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά.Ξεφορμάρουμε και
αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
ΣΗΜ:Μπορούμε να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος του κέικ αν
βάλουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 33x27εκ.
Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε  με σοκολατένιο γλάσο της
αρεσκείας μας ή απλά με πραλίνα φουντουκιού.


DSC_0064

Συνταγή από την πολύ καλή φίλη Μαριάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...