Μπορεί ο Γιώργος Κωνσταντίνου να μην
μπορούσε να το περιγράψει, παρά μόνο
να το φάει,εσείς όμως θα μπορείτε
σίγουρα και τα δύο!!!
Υλικά
για την άσπρη κρέμα
500 ml. γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. λευκή σοκολάτα
για την κρέμα σοκολάτας
700 ml.γάλα
6-7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
1 πακέτο κρουασανάκια με γέμιση της αρεσκείας μας
τριμμένη σοκολάτα λευκή ή κουβερτούρα για το στόλισμα
ή ό,τι άλλο μας αρέσει
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε στην άκρη
μια κούπα,με τη ζάχαρη.
Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να
διαλυθεί καλά.
Αδειάζουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα τη
λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για
να μην πιάσει κρούστα.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές από την κρέμα σε 6 μεγάλα ή 8 μικρότερα ποτήρια.
Κόβουμε τα κρουασανάκι στη μέση και βάζουμε 4-5 κομμάτια στην κάθε μερίδα.
Μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη λευκή κρέμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε και πάλι
στην άκρη μία κούπα,με τη ζάχαρη και το κακάο.
Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε
στο ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από τη λευκή.
Στολίζουμε τα προφιτερόλ μας με ό,τι μας αρέσει.
Προτιμήστε τριμμένη σοκολάτα λευκή ή μαύρη.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί και να κρυώσει καλά.
ΣΗΜ:Φτιάχνουμε οικογενιακό προφιτερόλ συναρμολογώντας το
γλυκό κατά τον ίδιο τρόπο σε μεγάλο διάφανο μπολ!
Συνταγή από τη φίλη μου Μαριάνθη.
μπορούσε να το περιγράψει, παρά μόνο
να το φάει,εσείς όμως θα μπορείτε
σίγουρα και τα δύο!!!
Υλικά
για την άσπρη κρέμα
500 ml. γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. λευκή σοκολάτα
για την κρέμα σοκολάτας
700 ml.γάλα
6-7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
1 πακέτο κρουασανάκια με γέμιση της αρεσκείας μας
τριμμένη σοκολάτα λευκή ή κουβερτούρα για το στόλισμα
ή ό,τι άλλο μας αρέσει
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε στην άκρη
μια κούπα,με τη ζάχαρη.
Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να
διαλυθεί καλά.
Αδειάζουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα τη
λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για
να μην πιάσει κρούστα.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές από την κρέμα σε 6 μεγάλα ή 8 μικρότερα ποτήρια.
Κόβουμε τα κρουασανάκι στη μέση και βάζουμε 4-5 κομμάτια στην κάθε μερίδα.
Μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη λευκή κρέμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε και πάλι
στην άκρη μία κούπα,με τη ζάχαρη και το κακάο.
Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε
στο ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από τη λευκή.
Στολίζουμε τα προφιτερόλ μας με ό,τι μας αρέσει.
Προτιμήστε τριμμένη σοκολάτα λευκή ή μαύρη.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί και να κρυώσει καλά.
ΣΗΜ:Φτιάχνουμε οικογενιακό προφιτερόλ συναρμολογώντας το
γλυκό κατά τον ίδιο τρόπο σε μεγάλο διάφανο μπολ!
Συνταγή από τη φίλη μου Μαριάνθη.
πανεύκολο και τέλειο.... όποιος δεν το χει δοκιμάσει ακόμη χάνει... ο μικρός μου ξετρελάθηκε... μπράβο Αλεξάνδρα με τις εύκολες και επιτυχημένες συνταγές σου. Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφή3011 της ιον ειναι η σοκολατα που χρησιμοποιησες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ετοίμασα και είναι πραγματικά πολύ δροσερή για καλοκαίρι. Αντί για κρουασάν έβαλα κομματιασμένα μπισκότα και βγήκε αρκετά καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματι πολυ ευκολη και πολύ νόστιμη συνταγή, και αυτό που μού άρεσε περισσότερο είναι ότι λες κουταλιές και όχι γραμμάρια. Μπραωο Αλεξάνδρα! Νίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ οχι ρε παιδια....ολα γλυκα...σοκολατες στο φουλ κ κρουασαν παλι με γεμιση;;!Λιγοτικο πολυ...
ΑπάντησηΔιαγραφή