Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Προφιτερόλ Express


Μπορεί ο Γιώργος Κωνσταντίνου να μην
μπορούσε να το περιγράψει, παρά μόνο
να  το φάει,εσείς όμως θα μπορείτε
σίγουρα και τα δύο!!!

DSC_0021 

Υλικά
για την άσπρη κρέμα
500 ml. γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. λευκή σοκολάτα

για την κρέμα σοκολάτας
700 ml.γάλα
6-7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα

1 πακέτο κρουασανάκια με γέμιση της αρεσκείας μας
τριμμένη σοκολάτα λευκή ή κουβερτούρα για το στόλισμα
ή ό,τι άλλο μας αρέσει


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε στην άκρη
μια κούπα,με τη ζάχαρη.

DSC_0002

Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να
διαλυθεί καλά.

DSC_0001

Αδειάζουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει.

DSC_0004

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα τη
λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για
να μην πιάσει κρούστα.

DSC_0006

Βάζουμε 1-2 κουταλιές από την κρέμα σε 6 μεγάλα ή 8 μικρότερα ποτήρια.

DSC_0007

Κόβουμε τα κρουασανάκι στη μέση και βάζουμε 4-5 κομμάτια στην κάθε μερίδα.

DSC_0008

Μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη λευκή κρέμα.

DSC_0009

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα,αφού κρατήσουμε και πάλι
στην άκρη μία κούπα,με τη ζάχαρη και το κακάο.

DSC_0010

Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε
στο ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.

DSC_0013

Μοιράζουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από τη λευκή.

DSC_0014

Στολίζουμε τα προφιτερόλ μας με ό,τι μας αρέσει.

DSC_0053

Προτιμήστε τριμμένη σοκολάτα λευκή ή μαύρη.

DSC_0024

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί και να κρυώσει καλά.

DSC_0033

ΣΗΜ:Φτιάχνουμε οικογενιακό προφιτερόλ συναρμολογώντας το
γλυκό κατά τον ίδιο τρόπο σε μεγάλο διάφανο μπολ!


DSC_0055

Συνταγή από τη φίλη μου Μαριάνθη.

5 σχόλια:

  1. πανεύκολο και τέλειο.... όποιος δεν το χει δοκιμάσει ακόμη χάνει... ο μικρός μου ξετρελάθηκε... μπράβο Αλεξάνδρα με τις εύκολες και επιτυχημένες συνταγές σου. Λίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3011 της ιον ειναι η σοκολατα που χρησιμοποιησες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ετοίμασα και είναι πραγματικά πολύ δροσερή για καλοκαίρι. Αντί για κρουασάν έβαλα κομματιασμένα μπισκότα και βγήκε αρκετά καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματι πολυ ευκολη και πολύ νόστιμη συνταγή, και αυτό που μού άρεσε περισσότερο είναι ότι λες κουταλιές και όχι γραμμάρια. Μπραωο Αλεξάνδρα! Νίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε οχι ρε παιδια....ολα γλυκα...σοκολατες στο φουλ κ κρουασαν παλι με γεμιση;;!Λιγοτικο πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...