Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ρεβανί

Άσ’τα να πάνε…
DSC_0039

Υλικά
8 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
30 γρ. baking powder
χυμό από μισό λεμόνι

1 κούπα γάλα βραστό

για το σιρόπι
1200 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

DSC_0041         

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα,ενώ χωριστά χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι.

DSC_0042

DSC_0043

Προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους το αλεύρι,τις βανίλιες, το baking και το σιμιγδάλι.

DSC_0044

Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα
και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.

DSC_0045

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.

DSC_0046

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό,το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το ζεστό γάλα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

DSC_0049

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν το νερό με τη ζάχαρη.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη,ρίχνουμε τη γλυκόζη,το χυμό λεμονιού κα το βούτυρο.
Βράζουμε για 7 λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

DSC_0047

Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο ρεβανί.

DSC_0051

DSC_0052

Σερβίρουμε αφού κρυώσει καλά,κομμένο σε κομμάτια.

DSC_0021

Φυλάξτε το γλυκό στο ψυγείο και απολαύστε το δροσερό με μια μπάλα παγωτό.

 DSC_0020

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...