Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Λαχανόρυζο

Όποιος έχει πολύ πιπέρι…… βάζει και στα λάχανα!!!

DSC_0017

Υλικά
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 καρότα στο ρεντέ ή σε ροδέλες
700 γρ περίπου λάχανο σε κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια)
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο στη μισή κούπα από το νερό)
αλάτι,πιπέρι
1 κούπα ρύζι Bonnet(για σπυρωτό πιλάφι)
3 1/2 κούπες νερό

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το καρότο.

DSC_0005

Προσθέτουμε το λάχανο,το δυόσμο,αλάτι,πιπέρι,τον πελτέ και το νερό.

DSC_0006

Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μισοβράσει το λάχανο.
Ετοιμάζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

DSC_0007

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ρυζιού, σβήνουμε τη φωτιά και
αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στην εστία,μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλα
τα υγρά και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

DSC_0009

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο ή γλυκό πιπέρι.

DSC_0014

3 σχόλια:

  1. Παρόλο που το εχω ξανακάνει αυτό το φαγητό,όμως θα το ξαναπώ!!!
    Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμμ !!! Μόλις έκλεισα την κατσαρόλα, και το περιμένω να γίνει ... Μυρίζει τέλεια !!! Καλό βράδυ!!! Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!!
    ΤΕΛΕΙΟ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...