Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Νηστήσιμα αλμυρά κουλουράκια



…πασπαλισμένα με γλυκιά πάπρικα!!!
DSC_0056

Υλικά
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
3/4 κούπας σπορέλαιο
3/4 κούπας ΒΙΤΑΜ λιωμένο
1 baking powder (20 γρ.)
1/2 με 3/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 4-4 1/2 κούπες)

γλυκιά πάπρικα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ με τελευταίο το αλεύρι,το οποίο
προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε μια όμορφη ζύμη που δεν κολλάει.

DSC_0001

DSC_0003

Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ μπισκότα στο μέγεθος που θέλουμε.

DSC_0004

Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.

DSC_0007

Πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα την επιφάνεια των μπισκότων.

DSC_0008

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω
για περίπου 20-25 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.
Τα μπισκότα μας είναι έτοιμα όταν πάρουν όμορφο χρώμα από κάτω.

DSC_0009

Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

DSC_0050

ΣΗΜ:Δεν παραψήνουμε τα μπισκοτάκια να στεγνώσουν!!!
Μέσα πρέπει να είναι νωπά!
Αν πάλι σας αρέσουν πιο τραγανά,ψήστε τα 10-15 λεπτά περίπου παραπάνω.



DSC_0052
Η συνταγή είναι από τη φίλη μου Σούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...