…πασπαλισμένα με γλυκιά πάπρικα!!!
Υλικά
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
3/4 κούπας σπορέλαιο
3/4 κούπας ΒΙΤΑΜ λιωμένο
1 baking powder (20 γρ.)
1/2 με 3/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 4-4 1/2 κούπες)
γλυκιά πάπρικα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ με τελευταίο το αλεύρι,το οποίο
προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε μια όμορφη ζύμη που δεν κολλάει.
Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ μπισκότα στο μέγεθος που θέλουμε.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα την επιφάνεια των μπισκότων.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω
για περίπου 20-25 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.
Τα μπισκότα μας είναι έτοιμα όταν πάρουν όμορφο χρώμα από κάτω.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
ΣΗΜ:Δεν παραψήνουμε τα μπισκοτάκια να στεγνώσουν!!!
Μέσα πρέπει να είναι νωπά!
Αν πάλι σας αρέσουν πιο τραγανά,ψήστε τα 10-15 λεπτά περίπου παραπάνω.
Η συνταγή είναι από τη φίλη μου Σούλα.
Υλικά
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
3/4 κούπας σπορέλαιο
3/4 κούπας ΒΙΤΑΜ λιωμένο
1 baking powder (20 γρ.)
1/2 με 3/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 4-4 1/2 κούπες)
γλυκιά πάπρικα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ με τελευταίο το αλεύρι,το οποίο
προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε μια όμορφη ζύμη που δεν κολλάει.
Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ μπισκότα στο μέγεθος που θέλουμε.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα την επιφάνεια των μπισκότων.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω
για περίπου 20-25 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.
Τα μπισκότα μας είναι έτοιμα όταν πάρουν όμορφο χρώμα από κάτω.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
ΣΗΜ:Δεν παραψήνουμε τα μπισκοτάκια να στεγνώσουν!!!
Μέσα πρέπει να είναι νωπά!
Αν πάλι σας αρέσουν πιο τραγανά,ψήστε τα 10-15 λεπτά περίπου παραπάνω.
Η συνταγή είναι από τη φίλη μου Σούλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου