Σπιτικό φαγητό!!!
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι χτένι
3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
8 καρότα κομμένα στα 2 ή 3
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4-5 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 4
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα
πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο (για όσους αγαπούν τα καυτερά)
200 ml. ελαιόλαδο
6 πατάτες χοντροκομμένες (περασμένες για λίγο από το τηγάνι)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα πατατάκια) στη γάστρα
και τα ανακατεύουμε.
Προσέχουμε το κρέας να είναι σκεπασμένο με τα λαχανικά.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,πάνω κάτω αντιστάσεις,
και ψήνουμε περίπου 3 ώρες (ανάλογα πόσο μαλακό θέλουμε το κρέας).
40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε στο φαγητό τις πατάτες
που έχουμε προτηγανίσει.
Αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο με μια πλούσια γευστικότατη σάλτσα.
Συνταγή από τη φίλη μου Στέλλα.
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι χτένι
3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
8 καρότα κομμένα στα 2 ή 3
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4-5 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 4
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα
πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο (για όσους αγαπούν τα καυτερά)
200 ml. ελαιόλαδο
6 πατάτες χοντροκομμένες (περασμένες για λίγο από το τηγάνι)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα πατατάκια) στη γάστρα
και τα ανακατεύουμε.
Προσέχουμε το κρέας να είναι σκεπασμένο με τα λαχανικά.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,πάνω κάτω αντιστάσεις,
και ψήνουμε περίπου 3 ώρες (ανάλογα πόσο μαλακό θέλουμε το κρέας).
40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε στο φαγητό τις πατάτες
που έχουμε προτηγανίσει.
Αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο με μια πλούσια γευστικότατη σάλτσα.
Συνταγή από τη φίλη μου Στέλλα.
Πολύ νόστιμο φαγητό, απλά χρειάστηκε να βάλω λίγο νεράκι και μόλις έβαλα τις πατάτες το έβαλα στον αερα για να ψηθούν ομοιόμορφα και αυτές. Μπράβο για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφή