Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Αλμυρά στικς με cream cheese

Κι επειδή το κρύο καλά κρατεί,ώρα να ζεσταθούμε!!!
Συνταγές..4
Υλικά
320 γρ. αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω,εξαρτάται πάντα από το αλεύρι)
220 γρ. βούτυρο μαλακό
220 γρ. cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κ.γ. αλάτι

για το άλειμμα
1 αβγό
αλάτι χοντρό
σουσάμι
κύμινο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα των μπισκότων και τα ζυμώνουμε
να ενωθούν.

DSCN4369

DSCN4370

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκ.
Με οδοντοτό τροχό κόβουμε λωρίδες φάρδους περίπου 2 εκ.

DSCN4371

Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί και με ένα πινελάκι αλείφουμε με το αβγό.

DSCN4374

Πασπαλίζουμε με το κύμινο,το αλάτι και το σουσάμι.

DSCN4377

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα στην επιφάνεια.

 DSCN4392

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αλεξάνδρα! Με κάθε καλοπροαίρετη διάθεση, η συνταγή έχει σωστές αναλογίες;
    Την πρώτη φορά που την έκανα, δεν πλαθόταν με τίποτα η ζύμη, οπότε αναγκάστηκα να βάλω αρκετά περισσότερο αλεύρι. Έγιναν νόστιμα, αλλά η γεύση τους θύμιζε σφολιάτα, είχε χαθεί η γεύση του τυριού.
    Δεν πειράζει, σκέφτηκα. Την επιχείρησα λοιπόν δεύτερη φορά..Πάλι δεν πλαθόταν με τίποτα, δηλαδή για να σχηματίσω το σχήμα των στικς, μου βγήκε η ψυχή! Κολλούσε στο ταψί και όσο τα έπλαθα για να πάρουν σχήμα, τόσο ζεσταινόταν το βούτυρο στη ζύμη και γινόταν ακόμα πιο δύσκολο πλάσιμό τους! Βοήθεια παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Ναι,οι αναλογίες είναι σωστές δεν υπάρχει κάποιο λάθος.

      Δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά και δεν σου βγαίνουν. Και να σκεφτείς ότι εχω αυξήσει την
      ποσότητα του αλευριού σε σχέση με την
      αρχική συνταγή!!!

      Μήπως να άλλαζες αλεύρι..να δοκιμάσεις με κάποια άλλη μάρκα ίσως...
      Τα υπόλοιπα υλικά είναι σε γρ. οπότε αποκλείεται να φταίει κάτι από αυτά.

      Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...λυπάμαι πολύ:(
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...