Παντός καιρού!!
Υλικά
2 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο βούτυρο των 250 γρ.σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. μαχλέπι σκόνη
1 κ.γ. κακουλέ σκόνη
1/2 κ.γ.κοφτό μαστίχα Χίου (προσοχή στη μαστίχα αν μπει πολύ πικρίζει)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κροκάδι αβγού για το άλειμμα
μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και το βούτυρο.Χτυπάμε για λίγο.
Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά.
Χτυπάμε και πάλι για λίγο να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 30 εκ.
Αλείφουμε με το κροκάδι όμορφα όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι,αν τελικά χρησιμοποιήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται πάντα από το φούρνο).
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
Η συνταγή είναι από το “Ηungry”.
Υλικά
2 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο βούτυρο των 250 γρ.σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. μαχλέπι σκόνη
1 κ.γ. κακουλέ σκόνη
1/2 κ.γ.κοφτό μαστίχα Χίου (προσοχή στη μαστίχα αν μπει πολύ πικρίζει)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κροκάδι αβγού για το άλειμμα
μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και το βούτυρο.Χτυπάμε για λίγο.
Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά.
Χτυπάμε και πάλι για λίγο να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 30 εκ.
Αλείφουμε με το κροκάδι όμορφα όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι,αν τελικά χρησιμοποιήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται πάντα από το φούρνο).
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
Η συνταγή είναι από το “Ηungry”.
kalhmera, to pairnei olo to aleuri? epeidh htan arketa sfixth h zumh ligo aleuri afhsa,peripoy 2-3 koutalies ths soupas, psinetai tora opote tha sou po pos ginetai otan psithei.
ΑπάντησηΔιαγραφήepanhltha,egine polu oreo esto kai me ligotero aleuri,an den to kovane tha sou estelna foto,allh fora.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργησα να δω τα σχόλια σου....
Χαίρομαι που σου βγήκε οκ το κέικ,
άλλωστε οι 2 κ.σ. μη φαντάζεσαι
δεν θα έκαναν καμια φοβερή διαφορά,
όμως,ναι, το παίρνει όλο το αλεύρι η συνταγή..
το λέω για επόμενη φορά να το έχεις υπ'όψιν.
Καλοφάγωτο λοιπόν από μένα!
Καλό Σ/Κ,
Αλεξ.
teleio to keik to eftiaksa ...mpravoooo
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη χρονια , με υγεια και ευλογια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω εκανα αυτο το κεικ για βασιλοπιτα και εγινε πεντανοστιμο....!
Ευκολο,νοστιμο και γρηγορα...Δεν εβαλα το μαυρο σουσαμι ,γιατι δεν ειχα...
εβαλα αχνη και το διακοσμισα και αναλογα. Τελειο.!!!
Ευχαριστω πολυ για ολες σου τις συνταγες Αλεξανδρα μου.
Να εχεις μια υπέροχη χρονια γεματη μυρωδιες και καλομαγειρεματα.