Μια παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη
Βέροια και την πολύ καλή φίλη Έλσα.
Υλικά
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζανάκι του ελλ. καφέ με νερό
2 αβγά
1 γιαουρτάκι τύπου αγελαδίτσα
χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
1 κ.σ. ΒΙΤΑΜ
Εκτέλεση
Σε μπολ διαλύουμε το νερό με το αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ΒΙΤΑΜ να κάψει καλά.
Στο μεταξύ σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά
και προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό από το λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα με το ΒΙΤΑΜ.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε και το διαλυμένο στο νερό αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όταν η κρέμα μας πήξει είναι έτοιμη.
Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα τα
κεφτεδάκια ή τα μπιφτέκια μας και να τα ανακατέψουμε ή να τα σερβίρουμε
απλά καλύπτοντας με την κρέμα.Κάντε ό,τι από τα δύο σας αρέσει.
ΣΗΜ:Στη γεύση η κρέμα θυμίζει αβγολέμονο.
Αν μας βγει πολύ πηχτή,μπορούμε να την αραιώσουμε προσθέτοντας
λίγο νεράκι.
Συνοδεύει εξαιρετικά κεφτεδάκια,μπιφτέκια,ντολμαδάκια και ό,τι
άλλο μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου