Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πατάτες γιαχνί με χωριάτικο λουκάνικο

Κρασί ή μπίρα;

DSC_0033

Υλικά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
6 μεγάλες πατάτες  σε κύβους
2/3 κούπας λευκό κρασί
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
4 καλά χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε και σοτάρουμε μέσα στο λάδι τα κρεμμύδια,ξερό και φρέσκο και
τις λωρίδες της πιπεριάς.

DSC_0030
 
Αφού γυαλίσουν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τις σοτάρουμε
κι αυτές μερικά λεπτά.

DSC_0031

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το κρασί,το ξίδι,τον πελτέ,τα λουκάνικα,
την πάπρικα,αλάτι και πιπέρι.

DSC_0032

Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας.

DSC_0034

Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...