Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Σουφλέ ζυμαρικών με λαχανικά

Ηλιόλουστα λαχανικά σε ένα πιάτο μεγαλείο!

 DSC_0016

Υλικά
1/2 κιλού ζυμαρικά της επιλογής σας έτοιμα βρασμένα (χιλοπιτάκι,φιογκάκια,βίδες,κοχυλάκι ή άλλο)
1 μελιτζάνα πλυμένη και καθαρισμένη σε κύβους
1 κολοκυθάκι σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κούπες κίτρινα τυριά
400 γρ. κρέμα
αλάτι,πιπέρι

λίγο βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν.

DSC_0001

Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.

DSC_0002 

Στη συνέχεια,προσθέτουμε την ντομάτα,το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

DSC_0003 

Όταν είναι έτοιμη την ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά μας και τα 2/3
από τα τυριά.

 
DSC_0005

DSC_0006

Αδειάζουμε σε μέτριο βουτυρωμένο pyrex.Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο
τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.

DSC_0001 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στη
μεσαία σχάρα μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα η επιφάνεια.
Σερβίρεται ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο!


DSC_0022 

Συνταγή της κ.Ντούζου.

2 σχόλια:

  1. Εμείς λόγω νηστείας το κάναμε με φυτική κρέμα γάλακτος και πάλι έγινε πεντανόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή και βγήκε ένα ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ πιάτο!! Συγχαρητήρια!
    Να πω επίσης ότι από πλευράς εμφάνισης είναι πιο "ιδιαίτερο" με πολύχρωμες βίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...