Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κουλουράκια κανέλας

Φρα-παιδιά με παρεούλα!!!

DSC_0034


Υλικά

250 γρ. βούτυρο
180 γρ. άχνη
1 βανίλια
2 αβγά
400 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
λιγότερο από 1/2 κ.γ. γαρίφαλο

κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν.

DSC_0001 
    
Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια.

DSC_0004

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κανελογαρίφαλο μέσα
στο μείγμα των αβγών.

DSC_0005

Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Ίσως χρειαστεί λίγο αλευράκι επιπλέον.

DSC_0006

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά ή ακόμη καλύτερα
όλη νύχτα.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο
και με κουπ πατ κόβουμε μπισκοτάκια.

DSC_0007

Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά περίπου 15 λεπτά.

DSC_0008

Αφήνουμε σε σχάρα να σταθούν και να κρυώσουν.Αν θέλουμε,κάτι που
σίγουρα προτείνω,τα  περνάμε από λιωμένη κουβερτούρα.

DSC_0031

Απολαύστε τα!!!

DSC_0030

1 σχόλιο:

  1. Αχ Αλεξανδρα,τι νοστιμα μπισκοτακια και ευκολα στην εκτελεση ειναι τουτα!
    Κριμα να μην εχει κανενα σχολιο!
    Εγω τα εφτιαξα αποψε μαζι με την κορη μου και τα διακοσμησα με την λιωμενη κουβερτουρα και πανε μαζι πολυ ωραια!
    Φιλακια πολλα απο Ολλανδια,
    Α.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...