…με μοσχαρίσιο κιμά και χωριάτικο λουκάνικο.
Υλικά
1 δόση ζύμη σφολιάτας σπιτικής
για τη γέμιση
2 λουκάνικα χωριάτικα
3-4 πράσα το τρυφερό μέρος μόνο ψιλοκομμένα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό
σκεύος να σοταριστούν μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος από το
λίπος τους.
Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε
στην άκρη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα πράσα με ελάχιστο νερό να
αχνιστούν μέχρι να φύγει όλο το νερό και να μαλακώσουν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτομε μέσα και τον κιμά.
Σοτάρουμε για λίγο μαζί με τα πράσα.
Ρίχνουμε στο μείγμα και τα λουκάνικα.Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή.
Πασπαλίζουμε με λίγη καλής ποιότητας ρίγανη.
Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να σταθεί
και να κρυώσει.Στο μεταξύ ανοίγουμε το ένα από τα 2 φύλλα της πίτας
και το απλώνουμε στη βάση ενός καλά λαδωμένου ταψιού με διάμετρο
40 εκ.Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.
Καλύπτουμε με το 2ο φύλλο και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Δε χαράσσουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου μία ώρα.
Όταν πάρει όμορφο χρώμα,σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε την πίτα
από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε σε αυτή την πίτα είναι
να μην έχει η γέμιση καθόλου υγρά!
Υλικά
1 δόση ζύμη σφολιάτας σπιτικής
για τη γέμιση
2 λουκάνικα χωριάτικα
3-4 πράσα το τρυφερό μέρος μόνο ψιλοκομμένα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό
σκεύος να σοταριστούν μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος από το
λίπος τους.
Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε
στην άκρη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα πράσα με ελάχιστο νερό να
αχνιστούν μέχρι να φύγει όλο το νερό και να μαλακώσουν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτομε μέσα και τον κιμά.
Σοτάρουμε για λίγο μαζί με τα πράσα.
Ρίχνουμε στο μείγμα και τα λουκάνικα.Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή.
Πασπαλίζουμε με λίγη καλής ποιότητας ρίγανη.
Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να σταθεί
και να κρυώσει.Στο μεταξύ ανοίγουμε το ένα από τα 2 φύλλα της πίτας
και το απλώνουμε στη βάση ενός καλά λαδωμένου ταψιού με διάμετρο
40 εκ.Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.
Καλύπτουμε με το 2ο φύλλο και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Δε χαράσσουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου μία ώρα.
Όταν πάρει όμορφο χρώμα,σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε την πίτα
από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε σε αυτή την πίτα είναι
να μην έχει η γέμιση καθόλου υγρά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου