Print Friendly and PDF

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πατάτες au gratin 2

Πα(τά)ταγος!!!

DSC_0024

Υλικά
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κούπες νερό
1/2 κούπα εβαπορέ αδιάλυτο
1 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα πικάντικα τυριά
φέτα κατά βούληση
3 φέτες ζαμπόν ή μπέικον σε καρεδάκια
1 κουτί μανιτάρια κονσέβας (πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
400 γρ. κρέμα γάλακτος light(αν θέλετε βάλτε 200 κρέμα και 200 εβαπορέ αδιάλυτο)
λίγο βούτυρο για τον πάτο του ταψιού


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και το
εβαπορέ να βράσουν και να μαλακώσουν.

DSC_0002

Σε τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το σκόρδο περνώντας το απ’ την πρέσσα και σοτάρουμε
λίγο ακόμη.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0003 

Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας τις στραγγίζουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και στρώνουμε τον πάτο
με πατάτες,βάζοντάς τες  απλά τη μία δίπλα στην άλλη.
Αλατοπιπερώνουμε.

DSC_0005 

Καλύπτουμε με τα μισά από τα κίτρινα τυριά.

DSC_0006

Τρίβουμε με το χέρι λίγη φέτα,κόβουμε και απλώνουμε τα αλλαντικά
και τα σοταρισμένα μανιτάρια με το σκόρδο.

DSC_0007

Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε ξανά.

DSC_0008

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά και λίγη φέτα ακόμη.
Περιχύνουμε όλη τη επιφάνεια του φαγητού με την κρέμα.

DSC_0009

Βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
C στη μεσαία θέση και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά να πάρει
όμορφο χρώμα στην επιφάνεια.

DSC_0031


Όταν είναι έτοιμο,σβήνουμε το φούρνο και μεταφέρουμε το ταψί στον
πάτο της κουζίνας.Αφήνουμε έτσι για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με δροσερή σαλάτα λαχανικών!

DSC_0015

3 σχόλια:

  1. Κολασμένο ογκρατέν!!!!
    Απο τα πολύ ωραία!!
    Τέλιο έγινε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα μου έγινε εξαιρετικό!!!!!!Ολοι ξετρελάθηκαν μπράβο για την ωραία συνταγή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλως σε βρισκω Αλεξανδρα στο καινουργιο σου σπιτακι!
    Εξαιρετικο το γρατεν σου, ειναι απο τα αγαπημενα μας πιατα!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...