Τι… μαγειρεύουμε σήμερα;
Υλικά
1 ΒΙΤΑΜ
1 κούπα νερό
2 1/2 κούπας ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
5 αβγά
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
1 baking powder (20 gr.)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ΒΙΤΑΜ να λιώσει.
Ανακατεύουμε σε μικρό σκεύος το κακάο και τη ζάχαρη.
Όταν λιώσει το ΒΙΤΑΜ τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το νερό.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να φουσκώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.Κρατάμε μια κούπα και το υπόλοιπο το
αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι,τη βανίλια και το baking.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα όλα τα υλικά και αδειάζουμε το
μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 28 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γλάσο που
κρατήσαμε.
Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει όλο το γλάσο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η φανταστική αυτή συνταγή είναι από τη φίλη Έλσα.
Υλικά
1 ΒΙΤΑΜ
1 κούπα νερό
2 1/2 κούπας ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
5 αβγά
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
1 baking powder (20 gr.)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ΒΙΤΑΜ να λιώσει.
Ανακατεύουμε σε μικρό σκεύος το κακάο και τη ζάχαρη.
Όταν λιώσει το ΒΙΤΑΜ τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το νερό.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να φουσκώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.Κρατάμε μια κούπα και το υπόλοιπο το
αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι,τη βανίλια και το baking.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα όλα τα υλικά και αδειάζουμε το
μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 28 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γλάσο που
κρατήσαμε.
Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει όλο το γλάσο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η φανταστική αυτή συνταγή είναι από τη φίλη Έλσα.
Ωραίο έγινε!Θύμιζε λίγο μπράουνις..έλιωνε στο στόμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έκανα κι εγώ χτες Αλεξάνδρα μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμολογώ πως με ενθουσίασε το αποτέλεσμα γευστικά το ίδιο,όπως πρίν πολλά χρόνια!!!
Εγινε πολύ ωραίο!!!
Πολύ ωραίο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου,είναι το γλυκό μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ,το κοβω σε τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζω καρύδα!
Είναι υπέροχο!!!
το κάνω χρόνια, το έκανε και η μαμά μου και μου το έστελνε στην Αθήνα (1979). η δική μου συνταγή είναι λίογο διαφορετική. περιέχει πέντε κουταλιές κακάο, μία κουταλιά κονιάκ, μία χυμό φρέσκου λεμονιού και ξύσμα λεμονιού στη ζύμη. Επίσης τα ασπράδια τα χτυπώ μαρέγκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!! Μια ερώτηση παρακαλώ... Λέτε 11/2 κούπες αλεύρι;; Δλδ ποσά γραμμάρια;; Ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή