Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Κέικ με φράουλες

….... φρέσκες ή κατεψυγμένες!!

DSC_0058

Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας μαργαρίνη
1 1/2 κούπας φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες(αλεσμένες στο μούλτι)
1 βανιλίνη ή 2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα αβγά με ζάχαρη.

DSC_0009

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

DSC_0010

Πολτοποιούμε τις φράουλες 

DSC_0011

και ρίχνουμε τον πουρέ τους στο μείγμα του μπολ

DSC_0013

μαζί με τη βανιλίνη και το ξύσμα λεμονιού.

DSC_0014

Τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε με πολλή προσοχή
στη σιγανή ταχύτητα του μίξερ ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.

 
DSC_0015

Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα με διάμετρο 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά.

DSC_0016 

Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας και αν είναι έτοιμο, το βγάζουμε
από το φούρνο.

DSC_0045

Αφήνουμε να σταθεί λίγο και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει
εντελώς.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

DSC_0054

Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα

4 σχόλια:

  1. Αγαπητη μου Αλεξανδρα!!

    Τη Δευτερα επαθα φραουλενιο υπερ-καταναλωτισμο!!! Κατι σαν αμοκ..κ δεν ειναι κ το αγαπημενο μου φρουτο..φαντασου!
    3 κεσεδακια των 500 gr φραουλες αγορασα!! Δεν προλαβαν καλα καλα να βγουνε κ εγω εσπευσα να τρεξω..μη τυχον κ χασω..αλλα τι να κανω που ειχα ολο το χειμωνα κολλημενες στο μυαλο μου τις συνταγες σου??? 1ον για τα μαφινς φραουλας, 2ον τα 2 κεικς (ξερεις το απλο αλλα κ το αλλο που τρεχει απο μεσα η φραουλενια κρεμα αχ αχ αχ..) κ 3ον η μαρμελαδα σου..οποτε καθησυχαζω τη συνειδηση μου ..κ ριχνω το ‘φταιξιμο’  σε εσενα!
    Οποτε, η Δευτερα αφιερωθηκε σ τα μαφινς!! Τελεια!! Πολυ μου αρεσει αυτη η ζουμερη σαν υγρη υφη..
    Χθες ηρθε η ωρα του απλου κεικ..παρα πολυ ωραιο κ αυτο!! Μαλλον ομως μου επεσαν πιο πολλες φραουλες κ γι’αυτο μου βγηκε πιο υγρο απο αυτο που φαινεται στη δικη σου υπεροχη φωτογραφια..δεν πειραζει..ουτε ψιχουλο δε θα μεινει..
    Η μαρμελαδα επεται..δε τη γλυτωνει με τιποτα!:-)

    Κ παλι συγχαρητηρια για τις υπεροχες σου συνταγες σου!
    Εξακολουθω κ ανυπομονω! ;-)

    Με εκτιμηση
    Εβιτα

    P.s Θα ηταν τελειο αν μεσα στην Σαρακοστη μπορουσες να μας ‘κερασεις’ κ μια νηστισιμη εκδοχη καποιου φραουλο κεικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εβιτάκι μου καλημέρα.
      Δεν σε ξέχασα απλά είχα κάτι θεματάκια αυτές τις μέρες...
      Και βέβαια μόλις βρω κάτι καλό σε νηστίσιμο φραουλοκέικ θα το ανεβάσω αμέσως!!!!!!!!!
      Σου χαλάω χατίρι;
      ΠΟΤΕ!!!!!

      Όσο για τα υπόλοιπα που δοκίμασες ή πρόκειται να δοκιμάσεις...τι να πω..με κάνεις πολύ χαρούμενη που με εμπιστεύεσαι!!!!

      Πολλά φιλάκια να εχεις μια όμορφη μέρα!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  2. Ωχ, ελπιζω τα θεματακια να εφυγαν κ να βαινουν ολα καλα για εσενα Αλεξανδρα μου!!
    Ποτε δε μου χαλας χατιρι!! Ισα ισα!! Το ενδιαφερον, η προθυμια και η κινητοποιηση σου ειναι απαραμιλλη και συγκινητικη!! Το εκτιμω κ σε ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου!!
    Οποτε μπορεσεις με τις φραουλιτσες- δεν υπαρχει βιασυνη-..αλλωστε εχω πολλεεεες ακομα καταπληκτικες συνταγες σου στα υποψιν! Φτιαχνω, φτιαχνω κ για μεγαλη μου χαρα δεν τελειωνουν! :-) :-)
    Με ολα αυτα που δοκιμαζουν απο εμενα οι φιλες μου πλεον σε διαβαζουν κ ‘μαγειρευουν’ κ εκεινες κ χαιρονται (κ καμαρωνουν βεβαια) κ εκεινες με τα απιστευτα γευστικα αποτελεσματα!
    Να εισαι παντα καλα Αλεξανδρα μου!..γιατι προσωπικα μεσα απο το site σου κ τις συνταγες σου γεμιζω χαρα, εμπνευση κ γινομαι δημιουργικη!
    Σ’ευχαριστω πολυ ακομα μια φορα!
    Χθες εφτιαξα ακομα κατι δικο σου..δε λεω τι..θα στειλω σχολιο.. ;-)

    Να εχεις πολυ ομορφη ημερα!

    Με εκτιμηση
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξανδρακι μου ομορφο μου φερανε εχτες φρεσκιες φραουλες και το εφτιαξα !! Εγινε πεντανοστιμο!!!!! γιαμι γιαμι...τελειωσε ομως πολυ γρηγορα.. ;)
    Eλενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...