…δηλαδή ποιο λεπτό στο δευτερόλεπτο!!!!
Υλικά
για 2 πίτες(4-8 μερίδες)
8 φύλλα κρούστας
για τη γέμιση
250 γρ. ανθότυρο
1 αβγό
λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
3 κ.σ ζάχαρη
ελάχιστο ελαιόλαδο
για το γαρνίρισμα επιπλέον ζάχαρη και κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης σε πιάτο και τα ανακατεύουμε
πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 26-28 εκ.βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε ένα φύλλο και το βάζουμε πάνω από το λάδι.
Επαναλαμβάνουμε με άλλο ένα φύλλο(δε βάζουμε άλλο λάδι ανάμεσα στα φύλλα).
Απλώνουμε πάνω στα φύλλα τη μισή από τη γέμιση να πάει παντού.
Σκεπάζουμε σουρώνοντας ένα-ένα άλλα 2 φύλλα.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα η πιτούλα μας από κάτω.
Ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι στην επιφάνεια και με τη βοήθεια σπάτουλας
γυρίζουμε και την άλλη πλευρά να πάρει χρώμα κι αυτή.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τα υπόλοιπα υλικά.
ΣΗΜ:Γνωστή λίγο πολύ η τεχνική για αυτήν τη γρήγορη πιτούλα,
θέλω να πιστεύω πως με τη γέμιση που προτείνω θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
για 2 πίτες(4-8 μερίδες)
8 φύλλα κρούστας
για τη γέμιση
250 γρ. ανθότυρο
1 αβγό
λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
3 κ.σ ζάχαρη
ελάχιστο ελαιόλαδο
για το γαρνίρισμα επιπλέον ζάχαρη και κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης σε πιάτο και τα ανακατεύουμε
πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 26-28 εκ.βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε ένα φύλλο και το βάζουμε πάνω από το λάδι.
Επαναλαμβάνουμε με άλλο ένα φύλλο(δε βάζουμε άλλο λάδι ανάμεσα στα φύλλα).
Απλώνουμε πάνω στα φύλλα τη μισή από τη γέμιση να πάει παντού.
Σκεπάζουμε σουρώνοντας ένα-ένα άλλα 2 φύλλα.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα η πιτούλα μας από κάτω.
Ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι στην επιφάνεια και με τη βοήθεια σπάτουλας
γυρίζουμε και την άλλη πλευρά να πάρει χρώμα κι αυτή.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τα υπόλοιπα υλικά.
ΣΗΜ:Γνωστή λίγο πολύ η τεχνική για αυτήν τη γρήγορη πιτούλα,
θέλω να πιστεύω πως με τη γέμιση που προτείνω θα σας ενθουσιάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου