Εύκολα και
νόστιμα τα “σκασμένα”!!!
Υλικά
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
20 γρ. κακάο ή 4 κ.σ. κοφτές (κοσκινισμένο)
250 ml. σπορέλαιο
120 γρ. ζάχαρη
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε και τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους .
Ετοιμάζουμε τις υποδοχές μιας φόρμας για 12 muffins και μοιράζουμε
μέσα σε αυτές το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω στη μεσαία θέση για περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κεϊκάκια μας να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Υλικά
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
20 γρ. κακάο ή 4 κ.σ. κοφτές (κοσκινισμένο)
250 ml. σπορέλαιο
120 γρ. ζάχαρη
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε και τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους .
Ετοιμάζουμε τις υποδοχές μιας φόρμας για 12 muffins και μοιράζουμε
μέσα σε αυτές το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω στη μεσαία θέση για περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κεϊκάκια μας να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Τα μαφινάκια με έγιναν ΤΕΛΕΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτα και πολύ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!
Τέλειες οι αναλογίες,τέλειο και το αποτέλεσμα!!!
Και πανεύκολα!!!!!!!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ.ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ,ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΤ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΕ.ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΑ 150gr ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΕΤΟ ΒΓΗΚΑΝ ΑΓΛΥΚΑ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΚΕΪΚ- ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΚΕΪΚ.ΙΣΩΣ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕ ΓΕΥΣΤΙΚΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ Ή ΤΟΝ ΚΑΦΕ.ΣΕ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ.
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .
ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ.
Μαρια μου,θα μου επιτρεψεις να σου πω,επειδη κι γω τα μπερδευα παλια,οτι τα muffins ειναι πιο πολυ ψωμακια γλυκα,για πρωινο,τσαι κτλ.Τα cupcakes ειναι τα μικρα κεκακια.Ισως γι'αυτο σου φανηκαν καπως αγλυκα...κι εγω παλιοτερα εβλεπα συνταγες για muffins και cupcakes και αναρωτιομουν γιατι εχουν δυο ονομασιες.Το εψαξα λιγο και βρηκα αυτη τη διαφορα,που φαινεται βεβαια και στη γευση!Φιλικα Αμαλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΕΞΩ,ΔΗΛ.ΜΙΚΡΑ ,ΓΛΥΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΑ CUPCAKES ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ.ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΨΩΜΑΚΙΑ.
ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΕΪΚ.
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι απαραίτητο να βάλουμε στις υποδοχές της φόρμας, αυτά τα "πλισέ" χαρτάκια. Δεν αρκεί η φόρμα εάν είναι αντικολλητική;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΚαι βέβαια ΔΕΝ είναι απαραίτητα τα καραμελόχαρτα.
Μπορεις να αδειάσεις το μείγμα σου κατευθεία στη φόρα!!
Τα καραμελόχαρτα μας διευκολίνουν απλά στο να βγάλουμε τα κεκάκια εύκολα χωρίς να τα χαλάσουμε!
Καλό βράδυ από μένα,
Αλεξάνδρα