Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κατσικάκι φρικασέ με σπανάκι

Αξεπέραστο!!!
DSC_0009

Υλικά
1/2  με 3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κιλό κατσίκι (μπούτι σε μερίδες)
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κούπα ζεστό νερό
500 γρ. σπανάκι φρέσκο ζεματισμένο ή κατεψυγμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι

για το
αυγολέμονο
1 αβγό και μισό λεμόνι


Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας από τη μια μεριά.

DSC_0001
     
Το γυρίζουμε από την άλλη και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

DSC_0002


DSC_0003

Αφήνουμε λίγο να πάρει χρώμα το κρέας και να μαραθούν ελαφρά τα
κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το νερό και λίγο αλατάκι.

DSC_0006

DSC_0007

Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά να βράσει και να
μαλακώσει το κρέας.Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο.

DSC_0008

Αν το φαγητό δεν έχει αρκετά υγρά,προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη,
περίπου 1/2 κούπα.
Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να είναι έτοιμα κρέας και σπανάκι
και στη συνέχεια
αβγοκόβουμε.

Σερβίρουμε αμέσως!

DSC_0025

ΣΗΜ:Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό με μαρουλάκι,αν
κι εγώ τα τελευταία χρόνια έχω ανακαλύψει ότι το φρικασέ γίνεται
πολύ πιο νόστιμο με σπανάκι.
Διαλέξτε ό,τι σας αρέσει περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...