Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Muffins με φράουλες

Φρουτοπία!!!
DSC_0019

Υλικά
2 κούπες φράουλες ψιλοκομμένες
1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κ.γ. σόδα
200 γρ.(ένα κεσεδάκι)γιαούρτι στραγγιστό,αφού αφαιρέσουμε πρώτα μια κουταλιά της σούπας
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο με το πιρούνι
3 κ.σ. ηλιέλαιο
μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά(εκτός από τις φράουλες)και ανακατεύουμε
καλά με σύρμα να ενωθούν.

DSC_0002
Σε άλλο μπολ ενώνουμε τα υγρά υλικά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Ανακατεύουμε καλά.

DSC_0003

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες.Ανακατεύουμε.

DSC_0004

Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 υποδοχές μιας φόρμας για muffins
που έχουμε προηγουμένως στρώσει με καραμελόχαρτα.

DSC_0005
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

 DSC_0007
Αφήνουμε να κρυώσουν.

DSC_0013

ΣΗΜ:Είναι πολύ καλύτερα όσο περνάνε οι μέρες.
DSC_0026

7 σχόλια:

  1. βγηκε πολυ σφιχτη η ζύμη. μηπως κατι λειπει από τη συνταγη? του ελειπε κατι σε υγρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τα έκανα και βγήκαν τέλεια, ευχαριστώ για άλλη μία καταπληκτική συνταγή!! Σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο, η ζύμη στα muffins πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή, δεν είναι όπως τα κέηκς. Αλεξάνδρα μου δεν είμαι ακρίβως σίγουρη αν είναι 250ml ή 240ml η κούπα που χρησιμοποιείς????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Αλεξάνδρα,
    Μπορείς να με βοηθήσεις και να μου πεις, τι είναι τα καραμελοχαρτα
    που γράφεις παραπάνω ? Θέλω να κάνω την συνταγή αλλά κόλλησα σ' αυτό!
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ απλά αγαπη μου ειναι τα γκοφρε χαρτακια που χρησιμοποιουμε για να ψησουμε τα κεκακια μας.
      Υπαρχουν παντού σε όλα τα σουπερ μαρκετ!!!
      Α

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...