Εξαιρετικό γλύκισμα και για το καλοκαίρι!
Υλικά
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπες σπορέλαιο
11/2 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
4 βανίλιες
1/2 κούπας σταφίδες(προαιρετικά)
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3 πρώτα υλικά και τα βράζουμε
για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να πήξουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τις
σταφίδες.Αδειάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Μόλις κρυώσει ο χαλβάς,αδειάζουμε σε πιατέλα.
ΣΗΜ: Μπορούμε αν δε βάλουμε τις σταφίδες να συνοδεύσουμε
το χαλβά με γλυκό κουταλιού κυδώνι ή βύσσινο ή παγωτό βανίλια.
Συνταγή από τη φίλη Δ. Παπαδοπούλου.
Υλικά
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπες σπορέλαιο
11/2 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
4 βανίλιες
1/2 κούπας σταφίδες(προαιρετικά)
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3 πρώτα υλικά και τα βράζουμε
για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να πήξουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τις
σταφίδες.Αδειάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Μόλις κρυώσει ο χαλβάς,αδειάζουμε σε πιατέλα.
ΣΗΜ: Μπορούμε αν δε βάλουμε τις σταφίδες να συνοδεύσουμε
το χαλβά με γλυκό κουταλιού κυδώνι ή βύσσινο ή παγωτό βανίλια.
Συνταγή από τη φίλη Δ. Παπαδοπούλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου