Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Χιονάτος χαλβάς‏

Εξαιρετικό γλύκισμα και για το καλοκαίρι!

DSC_0051

Υλικά
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη    
1/2 κούπες σπορέλαιο
11/2 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
4 βανίλιες
1/2 κούπας σταφίδες(προαιρετικά)

κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3 πρώτα υλικά και τα βράζουμε
για 10 λεπτά.

DSC_0046

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να πήξουν.

DSC_0047

DSC_0049

Αποσύρουμε από τη φωτιά και  σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τις
σταφίδες.Αδειάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

DSC_0050

Μόλις κρυώσει ο χαλβάς,αδειάζουμε σε πιατέλα.

DSC_0057

ΣΗΜ: Μπορούμε αν δε βάλουμε τις σταφίδες να συνοδεύσουμε
το χαλβά με γλυκό κουταλιού κυδώνι ή βύσσινο ή παγωτό βανίλια.


DSC_0074 

Συνταγή από τη φίλη Δ. Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...