Πέρασαν αλλά………θα ξανάρθουν!!!!!
351 και σήμερα!
Υλικά
για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
625 ml. νερό
100 γρ. μέλι
50 γρ. γλυκόζη
για το μείγμα:
230 γρ. ζάχαρη
3 γρ. σόδα
210 γρ. χυμό πορτοκαλιού
385 γρ. λάδι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
10 γρ. κονιάκ
10 γρ. μπέικιν
700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες της χρήσεις
175 γρ. σιμιγδάλι
για το πασπάλισμα:
1 κούπα καρύδια αλεσμένα και ανακατεμένα με
1/2 κ.γ. κανέλα και
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (υπολογίζουμε το
χρόνο από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη γλυκόζη.
Ανακατεύουμε.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι,τα μπαχαρικά,το ξύσμα,το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόδα και το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να αφρίζει,το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι.
Ανακατεύουμε 600 γρ. από το αλεύρι μας με το μπέικιν και το
προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του λαδιού.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε επιπλέον όσο αλεύρι θα χρειαστεί μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει
από το μπολ και τα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά κομμάτια και της δίνουμε το σχήμα που ξέρουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας απόσταση ανάμεσα τους.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε 3-4 φορές την επιφάνεια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά
ή ώσπου να πάρουν όμορφο χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Με ένα πιρούνι γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να σιροπιαστούν καλά.
Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο από το μείγμα
καρύδι-κανέλα-γαρίφαλο.
ΣΗΜ:Η συνταγή δίνει περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος
που θα πλάσουμε τα μελομακάρονα.
Συνταγή βραβευμένη από το ΤΟΡ CHEF.
351 και σήμερα!
Υλικά
για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
625 ml. νερό
100 γρ. μέλι
50 γρ. γλυκόζη
για το μείγμα:
230 γρ. ζάχαρη
3 γρ. σόδα
210 γρ. χυμό πορτοκαλιού
385 γρ. λάδι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
10 γρ. κονιάκ
10 γρ. μπέικιν
700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες της χρήσεις
175 γρ. σιμιγδάλι
για το πασπάλισμα:
1 κούπα καρύδια αλεσμένα και ανακατεμένα με
1/2 κ.γ. κανέλα και
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (υπολογίζουμε το
χρόνο από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη γλυκόζη.
Ανακατεύουμε.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι,τα μπαχαρικά,το ξύσμα,το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόδα και το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να αφρίζει,το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι.
Ανακατεύουμε 600 γρ. από το αλεύρι μας με το μπέικιν και το
προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του λαδιού.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε επιπλέον όσο αλεύρι θα χρειαστεί μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει
από το μπολ και τα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά κομμάτια και της δίνουμε το σχήμα που ξέρουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας απόσταση ανάμεσα τους.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε 3-4 φορές την επιφάνεια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά
ή ώσπου να πάρουν όμορφο χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Με ένα πιρούνι γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να σιροπιαστούν καλά.
Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο από το μείγμα
καρύδι-κανέλα-γαρίφαλο.
ΣΗΜ:Η συνταγή δίνει περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος
που θα πλάσουμε τα μελομακάρονα.
Συνταγή βραβευμένη από το ΤΟΡ CHEF.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου