Γεύσεις θαλπωρής!!!
Υλικά
1.200 γρ. χοιρινό σπάλα σε κομμάτια
1.400 γρ. λάχανο άσπρο πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ.πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
αλάτι - πιπέρι κόκκινο γλυκό
μπούκοβο (προαιρετικά,αλλά του πάει πολύ)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέχρι
να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του λάχανου και τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο
με το χλιαρό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αν χρησιμοποιήσουμε και το μπούκοβο.
Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά,ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να
μείνει με τη σαλτσούλα του.Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κόκκινο γλυκό πιπέρι.
ΣΗΜ:Καλό θα είναι πριν ρίξουμε το λάχανο στην κατσαρόλα να αφαιρέσουμε
όλα τα σκληρά κοτσάνια.
Συνταγή από τη φίλη μου Βάσω.
Υλικά
1.200 γρ. χοιρινό σπάλα σε κομμάτια
1.400 γρ. λάχανο άσπρο πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ.πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
αλάτι - πιπέρι κόκκινο γλυκό
μπούκοβο (προαιρετικά,αλλά του πάει πολύ)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέχρι
να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του λάχανου και τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο
με το χλιαρό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αν χρησιμοποιήσουμε και το μπούκοβο.
Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά,ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να
μείνει με τη σαλτσούλα του.Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κόκκινο γλυκό πιπέρι.
ΣΗΜ:Καλό θα είναι πριν ρίξουμε το λάχανο στην κατσαρόλα να αφαιρέσουμε
όλα τα σκληρά κοτσάνια.
Συνταγή από τη φίλη μου Βάσω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου