Μην ξεχάσετε το γλάσο!!!
Υλικά
4 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γιαούρτι(στραγγιστό ή κανονικό)
3 ¼ κούπες αλεύρι
¼ κούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ.αλάτι
1 ¼ κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
100 γρ. ψηφίδες σκούρας σοκολάτας ή και λευκής ή 100 γρ,κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
Eκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε μαζί τα αβγά με το γιαούρτι,το λάδι και
τη ζάχαρη,περίπου 5 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι
με το μπέικιν,το αλάτι και το κακάο.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το ξύσμα και στη συνέχεια
λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού αφού το ξανακοσκινίσουμε.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Τέλος,ρίχνουμε μέσα και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά
να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και ελαφρώς αλευρωμένο ταψί 27x37εκ..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Σε φόρμα για κέικ θέλει περίπου 50 λεπτά.
Συνταγή για το κέικ από τη φίλη μου Άννα Μαρία
Γλάσο cream cheese
Το Θεϊκό!!!
Υλικά
225 γρ. cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2-3 βανίλιες
2 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Αν θέλουμε το γλάσο σοκολατένιο,προσθέτουμε στο μείγμα 1/4 με 1/2 κούπας
κακάο κοσκινισμένο,ανάλογα με το πόσο έντονο το θέλουμε!
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά το τυρί με το βούτυρο και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη.
Χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Αν κάνουμε το γλάσο σοκολατένιο,προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και γαρνίρουμε κέικ μικρά ή μεγάλα
και μπισκότα.Θα ενθουσιαστείτε με τη γεύση του!!!
Υλικά
4 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γιαούρτι(στραγγιστό ή κανονικό)
3 ¼ κούπες αλεύρι
¼ κούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ.αλάτι
1 ¼ κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
100 γρ. ψηφίδες σκούρας σοκολάτας ή και λευκής ή 100 γρ,κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
Eκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε μαζί τα αβγά με το γιαούρτι,το λάδι και
τη ζάχαρη,περίπου 5 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι
με το μπέικιν,το αλάτι και το κακάο.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το ξύσμα και στη συνέχεια
λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού αφού το ξανακοσκινίσουμε.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Τέλος,ρίχνουμε μέσα και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά
να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και ελαφρώς αλευρωμένο ταψί 27x37εκ..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Σε φόρμα για κέικ θέλει περίπου 50 λεπτά.
Συνταγή για το κέικ από τη φίλη μου Άννα Μαρία
Γλάσο cream cheese
Το Θεϊκό!!!
Υλικά
225 γρ. cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2-3 βανίλιες
2 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Αν θέλουμε το γλάσο σοκολατένιο,προσθέτουμε στο μείγμα 1/4 με 1/2 κούπας
κακάο κοσκινισμένο,ανάλογα με το πόσο έντονο το θέλουμε!
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά το τυρί με το βούτυρο και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη.
Χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Αν κάνουμε το γλάσο σοκολατένιο,προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και γαρνίρουμε κέικ μικρά ή μεγάλα
και μπισκότα.Θα ενθουσιαστείτε με τη γεύση του!!!
Φανταστικό γλυκό Αλεξάνδρα μου!!!! Και το γλασο απίστευτο!!!! Ότι έχω φτιάξει από εσένα γίνεται τέλειο...!!!! Οι ακριβείς αναλογίες στα υλικά και στα μεγέθη των ταψιων δίνουν σίγουρη επιτυχία...!!!! Τα κοριτσια μου και ο άντρας μου σε έχουν λατρέψει και βέβαια όσοι έχουν δοκιμάσει αυτά που φτιάχνω από εσένα!!!! Σου ευχόμαστε όλοι μια καλή χρονιά γεμάτη αγάπη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή-Δέσποινα
Δεσποινακι μου, καλη χρονια κι απο μενα σε όλους σας κι ας μη σας γνωριζω προσωπικα :)
ΔιαγραφήΔεν απαντω πλέον σε σχολια,
δεν θα μπορουσα ομως να κανω το ιδιο και με το δικο σου.
Πως να μην απαντησεις σε τοσο ομορφα λόγια!!!!
Χαιρομαι πολύ γλυκια μου,που ευχαριστιέστε τις συνταγες μου. Ειναι ΟΛΕΣ δοκιμασμενες και δοσμενες με ακριβεια, για να μην πετατε χρονο και χρημα βεβαιως βεβαιως.....
Καλη συνεχεια κουκλα μου καλή επιτυχία και απολαυση σε ό,τι κι αν δοκιμασεις στη συνεχεια...
Φιλακια πολλά
Α>