Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μπουρδέτο με χταπόδι

Εξαιρετική συνταγή!
Τη δοκίμασα πρόσφατα από τη μητέρα μου και
ενθουσιάστηκα!

DSCN7307

Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
2 κούπες νερό
ελάχιστο ξίδι
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ξίδι
½ κ. γ. καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
2 κ. σ. ντοματοπελτέ
1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις 2 κούπες νερό με το ξίδι και
ζεματίζουμε για λίγο το χταπόδι ώστε να μπορούμε να το κόψουμε
σε κομμάτια.

DSCN7277 

Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε.

DSCN7281

Βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά,
εκτός από τις πατάτες και πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
το φαγητό για περίπου μία με μιάμιση ώρα,ανάλογα με το χταπόδι,
σε μέτρια φωτιά.
Αν το μάτι της κουζίνας σας είναι από το 1 μέχρι το 3 μαγειρέψτε
το φαγητό στο 2.

DSCN7282

Βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλη
μισή ώρα περίπου,μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σερβίρουμε.
DSCN7305
Η συνταγή είναι από την εκπομπή “μπουκιά και συχώριο”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...