Τα λόγια φτωχά για να τα περιγράψουν…
Υλικά
2 κούπες ρεβίθια
1/2 κούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ½ κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κον-κασέ
250-300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο καλής ποιότητος
300 γρ.σπανάκι,μόνο τα φύλλα,χοντροκομμένα
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ μπολ τα ρεβίθια με μπόλικο νερό και 1 κ.σ.
αλάτι να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε,τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε πάλι στο
μπολ μαζί με 1 κ.σ.κοφτή σόδα φαγητού.
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σταθούν έτσι,περίπου 10-15 λεπτά.
Ξεπλένουμε και πάλι πάρα πολύ καλά και βάζουμε τα όσπρια στην κατσαρόλα μαζί με
μπόλικο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.Πρέπει να “κρατάνε” ελάχιστα.
Όταν αρχίσουν να βράζουν,με κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Όταν είναι έτοιμα,τα στραγγίζουμε και κρατάμε μια κούπα από το ζουμί τους.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδι,σκόρδο,δάφνη
και δεντρολίβανο,περίπου 8 με10 λεπτά,να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κον κασέ,αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια βράση.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο σε κομματάκια,τα ρεβίθια και το ζουμί που κρατήσαμε.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις,προσθέτουμε και το σπανάκι,βράζουμε λίγο ακόμη,
αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας με κόκκινο κρασί.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Άννα Μαρία.
Υλικά
2 κούπες ρεβίθια
1/2 κούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ½ κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κον-κασέ
250-300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο καλής ποιότητος
300 γρ.σπανάκι,μόνο τα φύλλα,χοντροκομμένα
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ μπολ τα ρεβίθια με μπόλικο νερό και 1 κ.σ.
αλάτι να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε,τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε πάλι στο
μπολ μαζί με 1 κ.σ.κοφτή σόδα φαγητού.
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σταθούν έτσι,περίπου 10-15 λεπτά.
Ξεπλένουμε και πάλι πάρα πολύ καλά και βάζουμε τα όσπρια στην κατσαρόλα μαζί με
μπόλικο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.Πρέπει να “κρατάνε” ελάχιστα.
Όταν αρχίσουν να βράζουν,με κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Όταν είναι έτοιμα,τα στραγγίζουμε και κρατάμε μια κούπα από το ζουμί τους.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδι,σκόρδο,δάφνη
και δεντρολίβανο,περίπου 8 με10 λεπτά,να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κον κασέ,αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια βράση.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο σε κομματάκια,τα ρεβίθια και το ζουμί που κρατήσαμε.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις,προσθέτουμε και το σπανάκι,βράζουμε λίγο ακόμη,
αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας με κόκκινο κρασί.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Άννα Μαρία.
Τι λόγια να πει κανείς για αυτή την γκουρμεδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά....δεν υπάρχει!!!!!
εχω παθει πλακα με τη μαγειρικη σου μπραβο μπραβο μπραβο νασαι παντα καλα δημητρης απο ηρακλειο κρητης
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Δήμητρα για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά σ'εσένα και την ιδιαίτερη πατρίδα μου Το Ηράκλειο!!!!