Μαμά πεινάω…
Τι καλύτερο από μια νόστιμη σπιτική πραλίνα!!!
Υλικά
45 γρ. φουντούκια
ελάχιστο αλάτι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
25 γρ. κακάο
250 ml. γάλα φρέσκο light
15 ml. ηλιέλαιο(μια κουταλιά της σούπας)
32 γρ. κορν φλάουρ
3-4 βανίλιες
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια πολύ καλά (για 4-5 λεπτά).
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στα φουντούκια ελάχιστο αλάτι.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς για άλλα 5
λεπτά,μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε κατσαρολάκι.
Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να πήξει.
Αδειάζουμε σε καθαρό βάζο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε την πραλίνα μας στο ψυγείο όπου και μπορεί να διατηρηθεί για έναν
ολόκληρο μήνα.
Σημ:Οι ποσότητες αυτές δίνουν μία κούπα των 250 ml πραλίνα (ένα κανονικό
βαζάκι μερμελάδας).
Σε καμία περίπτωση η παραπάνω συνταγή δεν είναι Nutella!Είναι όμως ένα πολύ
ωραίο,ελαφρύ spread που μπορεί να την αντικαταστήσει εξαιρετικά!
Τι καλύτερο από μια νόστιμη σπιτική πραλίνα!!!
Υλικά
45 γρ. φουντούκια
ελάχιστο αλάτι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
25 γρ. κακάο
250 ml. γάλα φρέσκο light
15 ml. ηλιέλαιο(μια κουταλιά της σούπας)
32 γρ. κορν φλάουρ
3-4 βανίλιες
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια πολύ καλά (για 4-5 λεπτά).
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στα φουντούκια ελάχιστο αλάτι.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς για άλλα 5
λεπτά,μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε κατσαρολάκι.
Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να πήξει.
Αδειάζουμε σε καθαρό βάζο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε την πραλίνα μας στο ψυγείο όπου και μπορεί να διατηρηθεί για έναν
ολόκληρο μήνα.
Σημ:Οι ποσότητες αυτές δίνουν μία κούπα των 250 ml πραλίνα (ένα κανονικό
βαζάκι μερμελάδας).
Σε καμία περίπτωση η παραπάνω συνταγή δεν είναι Nutella!Είναι όμως ένα πολύ
ωραίο,ελαφρύ spread που μπορεί να την αντικαταστήσει εξαιρετικά!
Πολύ ωραία βγήκε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια δεν είχα κορν φλαουρ, και μάλλον έβαλα λίγο παραπάνω αλευράκι,αλλά απο γεύση σούπερ!
Μπράβο!!
=)