Εύκολη,νόστιμη,μα πάνω απ’ όλα σπιτική!!!!
Υλικά
100 γρ. ταραμά(λευκό ή ροζ)
5 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί(χωρίς την κόρα)
1 ξερό κρεμμύδι μικρό
100 ml ηλιέλαιο ή καλύτερα αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε για λίγο,σε μπολ με νερό,τις φέτες του ψωμιού.
Τις στύβουμε πολύ καλά και τις βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι και τον
ταραμά στο μπλέντερ.
Χτυπάμε τα υλικά μας για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε με λεπτή συνεχή ροή το λάδι και το λεμόνι.
Καλή Σαρακοστή!!!
Υλικά
100 γρ. ταραμά(λευκό ή ροζ)
5 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί(χωρίς την κόρα)
1 ξερό κρεμμύδι μικρό
100 ml ηλιέλαιο ή καλύτερα αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε για λίγο,σε μπολ με νερό,τις φέτες του ψωμιού.
Τις στύβουμε πολύ καλά και τις βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι και τον
ταραμά στο μπλέντερ.
Χτυπάμε τα υλικά μας για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε με λεπτή συνεχή ροή το λάδι και το λεμόνι.
Καλή Σαρακοστή!!!
Δοκίμασα την συνταγή της ταραμοσαλάτας.Είχα αγοράσει ένα κουτάκι των 140γρ ταραμά λευκό (έγραφε αυγά βακαλάου...), ακολούθησα ακριβώς τα βήματα, σαν εμφάνιση έγινε άψογη αλλά σαν γεύση, σου αφηνε στο τέλος μια πικρίλα...τι μπορεί να έφταιξε?...μου αρέσει πολύ η ταραμοσαλάτα...Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβουλή σας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΔεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό.
Εμείς τι να σου πω στο σπίτι τρελαινόμαστε γι'αυτή την ταραμοσαλάτα!!!
Θα σου πρότεινα πάντως να την φτιάξεις και με ροζ ταραμά!!!!
Παρ'όλα αυτά εγώ σου δίνω παρακάτω άλλη μια συνταγή να δοκιμάσεις μήπως και γίνει η σαλάτα όπως τη θες αφού σου αρέσει τόσο πολύ!!!
Υλικά
250 γρ.ταραμά
800 γρ. λάδι
1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 λεμόνια ανάλογα το μέγεθος και πόσο ξινή θέλουμε να βγει η σαλάτα
2 κ.σ. ξίδι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε καλά το ψωμί ή το παξιμάδι.Το στύβουμε λίγο λίγο πολύ καλά και το βάζουμε στο μούλτι.
Το αλέθουμε και το βάζουμε στο μπολ του μίξερ στο οποίο προσθέτουμε το κρεμμύδι, τριμμένο, και τον ταραμά.
Χτυπάμε αρκετή ώρα το μίγμα,μέχρι να γίνει απαλή αλοιφή, προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι , το λεμόνι και το ξίδι.
Καλή σου επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις..
Αλεξ.