Πιο νηστίσιμη;…Δε γίνεται !
Πιο νόστιμη;….Δεν υπάρχει!!!
Υλικά
για τη ζύμη
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα και κάτι χλιαρό νερό
2 κ.σ. ταχίνι
λίγο αλάτι
για τη γέμιση
250 γρ. ελιές σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
λίγο άνιθο
ταχίνι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό και το ανακατεύουμε με το
αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμαράκι.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο.
Ανοίγουμε 2 χοντρά φυλλαράκια με διάμετρο 26-28 εκ.
Στρώνουμε το ένα στη βάση ταψιού με αντίστοιχη διάμετρο,αφού το
αλείψουμε πρώτα καλά με ταχίνι.
Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φυλλαράκι.
Ενώνουμε καλά τις άκρες.
Πασπαλίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε
στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Η συνταγή είναι του Αρχιμ. Δοσίθεου.
Πιο νόστιμη;….Δεν υπάρχει!!!
Υλικά
για τη ζύμη
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα και κάτι χλιαρό νερό
2 κ.σ. ταχίνι
λίγο αλάτι
για τη γέμιση
250 γρ. ελιές σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
λίγο άνιθο
ταχίνι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό και το ανακατεύουμε με το
αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμαράκι.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο.
Ανοίγουμε 2 χοντρά φυλλαράκια με διάμετρο 26-28 εκ.
Στρώνουμε το ένα στη βάση ταψιού με αντίστοιχη διάμετρο,αφού το
αλείψουμε πρώτα καλά με ταχίνι.
Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φυλλαράκι.
Ενώνουμε καλά τις άκρες.
Πασπαλίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε
στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Η συνταγή είναι του Αρχιμ. Δοσίθεου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου