Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Γαρίδες γιουβέτσι

Απλά ακαταμάχητες!!!
Συνταγές..20

Υλικά
500 γρ. γαρίδες
4 κ.σ. νερό

για τη σάλτσα
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή ανάλογο κον κασέ
1 κ. σ. ντοματοπελτέ
ελάχιστη ζάχαρη
ελάχιστο ξίδι
1 φύλλο δάφνης
1-2 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες (αν θέλουμε βάζουμε και λίγη καυτερή)
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι (με μέτρο,γιατί έχουμε τα τυριά)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

σκεπάζουμε με φέτα ή κίτρινα τυριά


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες.
Τις βράζουμε τόσο όσο να αλλάξουν το χρώμα τους και να γίνουν ροζ.

DSCN7058

Τις στραγγίζουμε και τις βγάζουμε σε πιατέλα.Περνάμε το ζουμί
από λεπτή σίτα και το κρατάμε για τη σάλτσα

DSCN7061

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ζουμί που κρατήσαμε
(δε βάζουμε τις γαρίδες).Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μισοπιεί
τα υγρά της.

DSCN7062


DSCN7064

Βάζουμε σε ταψάκι τις γαρίδες και τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα.

DSCN7067

Απλώνουμε το τυρί που θέλουμε,φέτα ή κίτρινο (και τα δυο
ταιριάζουν πολύ με αυτό το φαγητό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά μας.

 DSCN7070

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

DSCN7077

ΣΗΜ:Η συνταγή γίνεται νηστίσιμη αν παραλείψουμε τα τυριά ή τα αντικαταστήσουμε
με φυτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...