Άρωμα καφέ και γλάσο σοκολάτας!!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κ.γ. baking powder
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
1 βανίλια
1 1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. σκόνη καφέ στιγμής
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ δύο φορές το αλεύρι,το baking,το κακάο και τον καφέ και
αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο,τη βανίλια και το γάλα και
ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή με μίξερ (ΠΡΟΣΟΧΗ,πιτσιλάει πολύ!).
Προσθέτουμε σταδιακά το πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε να σχηματιστεί
μια ζύμη κρεμώδης και λεία.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς C ,αντιστάσεις πάνω κάτω.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 22-24 εκ.,αφού πρώτα
το αλευροβουτυρώσουμε.
Ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα,
αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
ΣΗΜ:Αν και πρόκειται για ένα πεντανόστιμο κέικ,σε καμία περίπτωση
δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κέικ που έχει αβγά!
Στα υλικά μπορούμε να βάλουμε 3 κουταλιές καφέ και καθόλου κακάο.
Γίνεται εξαιρετικά νόστιμο αν το καλύψουμε με κάποια γκανάς ή απλά
με Νουτέλα,όπως έχω κάνει εδώ εγώ.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κ.γ. baking powder
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
1 βανίλια
1 1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. σκόνη καφέ στιγμής
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ δύο φορές το αλεύρι,το baking,το κακάο και τον καφέ και
αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο,τη βανίλια και το γάλα και
ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή με μίξερ (ΠΡΟΣΟΧΗ,πιτσιλάει πολύ!).
Προσθέτουμε σταδιακά το πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε να σχηματιστεί
μια ζύμη κρεμώδης και λεία.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς C ,αντιστάσεις πάνω κάτω.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 22-24 εκ.,αφού πρώτα
το αλευροβουτυρώσουμε.
Ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα,
αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
ΣΗΜ:Αν και πρόκειται για ένα πεντανόστιμο κέικ,σε καμία περίπτωση
δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κέικ που έχει αβγά!
Στα υλικά μπορούμε να βάλουμε 3 κουταλιές καφέ και καθόλου κακάο.
Γίνεται εξαιρετικά νόστιμο αν το καλύψουμε με κάποια γκανάς ή απλά
με Νουτέλα,όπως έχω κάνει εδώ εγώ.
το εφτιαξα και μου αρεσε πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκανα σημερα (ξανα) αυτο το κεικ,και επειδη ειχα μπανανες παραγινομενες
ΑπάντησηΔιαγραφή(3),τις εβαλα μεσα στο κεικ και εγινε θεσπεσιο!! το μονο που χρειαζεται θερμοκρασια καπου στους 160-170 βαθμους,και κανενα 15 λεπτο παραπανω,λογω εξτρα υλικων!
μπορω να κανω την ιδια συνταγη σε φορμα για μαφιν?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα κι γω παιδιά. Για κεικ χωρίς αυγά καλό είναι, αλλά δεν είναι το ίδιο βέβαια. Η σύστασή του είναι λίγο σαν φελιζολ. Εγώ έβαλα και λίγο ρούμι για να ενισχύσω τη γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφή