Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Macarons με ganache σοκολάτας

Λιώνουν για...χάρη σας!!!

 Συνταγές..10

Υλικά
110 γρ. σκόνη αμύγδαλο ή αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
200 γρ. άχνη
90 γρ. ασπράδια
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)


για τη ganache
80 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
90 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ασπράδια των αβγών ένα βράδυ εκτός ψυγείου.

DSCN6737

Την επόμενη μέρα βάζουμε τη σκόνη του αμυγδάλου στο μούλτι
μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά να ανακατευτούν.
Αν θέλουμε,προσθέτουμε μερικές σταγόνες από την εσάνς της επιλογής μας.

DSCN6729

DSCN6730

DSCN6750

Αν θέλουμε,κοσκινίζουμε το μείγμα για να είναι πιο αφράτο.
Αφήνουμε στην άκρη.

DSCN6736

Αν δε βρούμε σκόνη αμυγδάλου,χτυπάμε στο μούλτι ασπρισμένα
αμύγδαλα,μέχρι να γίνουν σκόνη.
Συνεχίζουμε όπως περιγράφω παραπάνω.

DSCN6728

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια και χτυπάμε για λίγο
μέχρι να αφρίσουν(ΠΡΟΣΟΧΗ!δε χτυπάμε πολύ).

DSCN6738

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε
μέχρι η μαρέγκα μας να στέκεται και να σχηματίζει κορυφές.

DSCN6742

Μέσα στο μπολ με τη μαρέγκα προσθέτουμε σε 2 δόσεις το στερεό μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με μια σπάτουλα.

DSCN6745

Πρέπει να προσέξουμε πολύ στο ανακάτεμα.Εκεί κρύβεται το μυστικό για
την επιτυχία του γλυκού.Όπως μάλιστα λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί:δεν
πρέπει να ανακατέψουμε τα υλικά μας πάνω από 50 φορές!!!

DSCN6746

Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη
και βγάζουμε τμήματα ζύμης επάνω σε λαδόκολλα.

DSCN6751

DSCN6747

Τα μπισκότα μας πρέπει να έχουν μια σχετική απόσταση μεταξύ
τους και το μέγεθος τους δεν πρέπει να ξεπερνά το 1-1.5 εκ.
Αφήνουμε να σταθούν μέσα στο ταψί για τουλάχιστον μισή ώρα,ώστε
να σχηματίσουν μια κρούστα στην επιφάνειά τους.

DSCN6749

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για
περίπου 15-20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί.

DSCN6754

Τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα γεμίζουμε με την ganache που στο μεταξύ
έχουμε ετοιμάσει και έχουμε αφήσει να κρυώσει ελαφρά.

DSCN6759

Αφήνουμε να σταθούν για λίγο και σερβίρουμε.

Συνταγές..12

Αν δεν πρόκειται να τα σερβίρουμε αμέσως,δεν τα γεμίζουμε.Απλά
τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
Μόλις ζεσταθεί,τη ρίχνουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

DSCN6757 

Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί
και μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
απαλά,για να γίνει η σοκολάτα μας γυαλιστερή.

DSCN6758 

ΣΗΜ:Αν θέλουμε να κάνουμε πολύχρωμα macarons,όταν ετοιμάσουμε
τη ζύμη τη χωρίζουμε σε όσα μέρη θέλουμε και χρωματίζουμε με χρώματα
ζαχαροπλαστικής.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με πολλές άλλες γεύσεις,ανάλογα πάντα με
το γούστο μας.
Η παραπάνω συνταγή βγάζει 18 macarons.
Καλό είναι να καταναλώνονται γρήγορα για να είναι φρέσκα και τραγανά!


DSCN6776

3 σχόλια:

  1. Φαίνονται καταπληκτικά! Θα προσπαθήσω να τα πετύχω σίγουρα!
    Υπάρχει κανένα μυστικό επιτυχίας για τα macarons? Γιατί όσες φορές δοκίμασα να φτιάξω απογοητεύτηκα εντελώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελίνα μου,καλησπέρα.
      Δεν κάνω καλή μου κάτι παραπάνω από αυτά που γράφω,μια χαρά μου βγαίνουν και να σκεφτείς ότι δεν τα φτιάχνω και συχνά γιατί δεν από τα γλυκά που μου αρέσουν.
      Δεν έχω κάποιο μυστικό!
      Ακολούθησε τις οδηγίες και θα σου βγουν ακριβώς τα ίδια.

      Καλή επιτυχία
      Αλεξ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...