…και μετά το
χάος!!!
Υλικά
φύλλο κρούστας
καβούρι(σουρίμι: θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
φέτα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μπροστά μας από τη στενή τους πλευρά τα φύλλα που
πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε
Τα κόβουμε κάθετα στα τρία.Βάζουμε τις λωρίδες
που σχηματίστηκαν όλες μαζί.
Ανακατεύουμε το καβούρι αφού το “μαδίσουμε”
πρώτα με το χέρι μας με ίση ποσότητα φέτας.
Λαδώνουμε με ένα πινελάκι ελαφρά κάθε μια από τις λωρίδες
των φύλλων μας.
Βάζουμε στην κάτω αριστερή άκρη λίγη από τη γέμιση
και κλείνουμε σχηματίζοντας τριγωνάκια.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι όσο από το φύλλο τυχόν περισσεύει
και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι.
Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και τα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι
να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά!
ΣΗΜ:Δεν δίνoνται συγκεκριμένες ποσότητες υλικών γιατί εξαρτώνται από το
πόσα πιτάκια θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά.
Υλικά
φύλλο κρούστας
καβούρι(σουρίμι: θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
φέτα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μπροστά μας από τη στενή τους πλευρά τα φύλλα που
πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε
Τα κόβουμε κάθετα στα τρία.Βάζουμε τις λωρίδες
που σχηματίστηκαν όλες μαζί.
Ανακατεύουμε το καβούρι αφού το “μαδίσουμε”
πρώτα με το χέρι μας με ίση ποσότητα φέτας.
Λαδώνουμε με ένα πινελάκι ελαφρά κάθε μια από τις λωρίδες
των φύλλων μας.
Βάζουμε στην κάτω αριστερή άκρη λίγη από τη γέμιση
και κλείνουμε σχηματίζοντας τριγωνάκια.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι όσο από το φύλλο τυχόν περισσεύει
και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι.
Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και τα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι
να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά!
ΣΗΜ:Δεν δίνoνται συγκεκριμένες ποσότητες υλικών γιατί εξαρτώνται από το
πόσα πιτάκια θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου