Ένα μεζεδάκι μούρλια!!!
Υλικά
1 χταπόδι φρέσκο
μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ρίγανη
αλάτι
λαδόξιδο
για το λαδόξιδο
1/2 κούπας λάδι
1/4 κούπας ξίδι
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι.
Ανάβετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση και αφήνετε
να ζεσταθεί καλά,χωρίς νερό, η κατσαρόλα μέσα στην οποία
θα μαγειρέψετε το χταπόδι, 5-10 λεπτά περίπου.
Βάζετε μέσα το χταπόδι.
Το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά με τα οποία και θα βράσει.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί.
Αν δείτε ότι το νερό που έβγαλε το χταπόδι δεν είναι αρκετό
για να βράσει και να γίνει όσο μαλακό το θέλετε προσθέστε και άλλο.
Μπορείτε να το γυρίσετε,μια δυο φορές, μέσα στην κατσαρόλα
για να μαλακώσει καλά από όλες τις μεριές.
Όταν θα είναι έτοιμο και όσο μαλακό το θέλετε,βγάζετε από την κατσαρόλα.
Καθαρίζετε όσο μπορείτε τη μαύρη μεμβράνη.
Το κόβετε σε μικρά κομμάτια,αλατίζετε και περιχύνετε με το λαδόξιδο.
Πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη.
Ανακατεύετε καλά.Φυλάξτε το στο ψυγείο σκεπασμένο.
ΣΗΜ:Συνοδεύοντας με ρυζάκι ή τηγανιτές πατάτες μπορεί να μετατραπεί θαυμάσια
σε κυρίως γεύμα.
Υλικά
1 χταπόδι φρέσκο
μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ρίγανη
αλάτι
λαδόξιδο
για το λαδόξιδο
1/2 κούπας λάδι
1/4 κούπας ξίδι
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι.
Ανάβετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση και αφήνετε
να ζεσταθεί καλά,χωρίς νερό, η κατσαρόλα μέσα στην οποία
θα μαγειρέψετε το χταπόδι, 5-10 λεπτά περίπου.
Βάζετε μέσα το χταπόδι.
Το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά με τα οποία και θα βράσει.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί.
Αν δείτε ότι το νερό που έβγαλε το χταπόδι δεν είναι αρκετό
για να βράσει και να γίνει όσο μαλακό το θέλετε προσθέστε και άλλο.
Μπορείτε να το γυρίσετε,μια δυο φορές, μέσα στην κατσαρόλα
για να μαλακώσει καλά από όλες τις μεριές.
Όταν θα είναι έτοιμο και όσο μαλακό το θέλετε,βγάζετε από την κατσαρόλα.
Καθαρίζετε όσο μπορείτε τη μαύρη μεμβράνη.
Το κόβετε σε μικρά κομμάτια,αλατίζετε και περιχύνετε με το λαδόξιδο.
Πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη.
Ανακατεύετε καλά.Φυλάξτε το στο ψυγείο σκεπασμένο.
ΣΗΜ:Συνοδεύοντας με ρυζάκι ή τηγανιτές πατάτες μπορεί να μετατραπεί θαυμάσια
σε κυρίως γεύμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου