Ένα φαγάκι ΠΟΙΗΜΑ!!!
Ίσως μάλιστα και στην πιο παραδοσιακή
εκδοχή του…συνταγή της γιαγιάς!!!
Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες μισού εκ.
πατάτες κομμένες σε φέτες μισού εκ.
αλεύρι
μυζήθρα (πηχτόγαλο Χανίων κατά προτίμηση) ή ανθότυρο
δυόσμο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
μια μικρή ντομάτα κομμένη με το χέρι σε καρεδάκια
μπόλικο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
Στη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε περισσότερα κολοκυθάκια
από πατάτες (μία στρώση παραπάνω).
Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε απλώνουμε μια στρώση
πατάτες αφού τις περάσουμε πρώτα από το αλεύρι.Αλατίζουμε.
Κάνουμε το ίδιο και με τα κολοκύθια.Αλευρώνουμε,στρώνουμε
και αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε τη μυζήθρα ή το ανθότυρο,τα μυρωδικά,
την ντομάτα και αλάτι.
Βάζουμε άλλη μία στρώση αλευρωμένα κολοκύθια με τέτοιο
τρόπο ώστε το ένα να μισοσκεπάζει το άλλο (όπως στη φωτογραφία),
αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Σε αυτό το στάδιο,αν θέλουμε,βάζουμε και λίγο νερό.Εγώ δε βάζω,
γιατί από τη στιγμή που το φαγητό θα ψηθεί σκεπασμένο δεν
το θεωρώ απαραίτητο.
Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους
250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα και 1 τέταρτο.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για όσο ακόμη χρειαστεί,για να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια
του φαγητού.
Συνταγή της φίλης μου Ειρήνης από τα Χανιά.
Ίσως μάλιστα και στην πιο παραδοσιακή
εκδοχή του…συνταγή της γιαγιάς!!!
Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες μισού εκ.
πατάτες κομμένες σε φέτες μισού εκ.
αλεύρι
μυζήθρα (πηχτόγαλο Χανίων κατά προτίμηση) ή ανθότυρο
δυόσμο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
μια μικρή ντομάτα κομμένη με το χέρι σε καρεδάκια
μπόλικο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
Στη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε περισσότερα κολοκυθάκια
από πατάτες (μία στρώση παραπάνω).
Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε απλώνουμε μια στρώση
πατάτες αφού τις περάσουμε πρώτα από το αλεύρι.Αλατίζουμε.
Κάνουμε το ίδιο και με τα κολοκύθια.Αλευρώνουμε,στρώνουμε
και αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε τη μυζήθρα ή το ανθότυρο,τα μυρωδικά,
την ντομάτα και αλάτι.
Βάζουμε άλλη μία στρώση αλευρωμένα κολοκύθια με τέτοιο
τρόπο ώστε το ένα να μισοσκεπάζει το άλλο (όπως στη φωτογραφία),
αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Σε αυτό το στάδιο,αν θέλουμε,βάζουμε και λίγο νερό.Εγώ δε βάζω,
γιατί από τη στιγμή που το φαγητό θα ψηθεί σκεπασμένο δεν
το θεωρώ απαραίτητο.
Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους
250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα και 1 τέταρτο.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για όσο ακόμη χρειαστεί,για να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια
του φαγητού.
Συνταγή της φίλης μου Ειρήνης από τα Χανιά.
Απίστευτη η συνταγή αυτή Αλεξάνδρα. Το έχω κάνει πολλές φορές και αρέσει σ εόλους, είναι πεντανόστιμο. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να βρούμε μια παραλλαγή με μελιτζάνες, θα ήταν τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπλιαχ!
ΑπάντησηΔιαγραφή