Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Χυλοπίτες της “Κολάσεως”

Ένα ογκρατέν τόσο ίδιο και συνάμα τόσο αλλιώτικο….
Φτιάξτε το και βουτηχτείτε αλύπητα στην “αμαρτία“
των θερμίδων…
ΚΟΛΑΣΤΕΙΤΕ!!!

DSCN8009

Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες ή χυλοπιτάκια
2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
500 γρ. κίτρινα τυριά πικάντικα
400 γρ. κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε αμέσως μέσα στην κατσαρόλα το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να πάει παντού.

DSCN7962

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το μπέικον με τα μανιτάρια,χωρίς λάδι.

DSCN7963

Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά.

DSCN7965

Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ κανονικών διαστάσεων.

DSCN7966

Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τα τυριά να καλυφθεί από
άκρη σε άκρη.Αν θέλουμε,ρίχνουμε ένα μέρος των τυριών
μέσα στα μακαρόνια μαζί με τα μανιτάρια και τα αλλαντικά
και με τα υπόλοιπα σκεπάζουμε το φαγητό.
Κάνουμε ό,τι από τα δύο μας βολεύει.

DSCN7969

Περιχύνουμε με την κρέμα.
Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 30 λεπτά
ίσα ίσα να λιώσουν τα τυριά.

DSCN7970

Σβήνουμε το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ταψί μας
μέσα μέχρι να σερβίρουμε.

DSCN7988

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...