Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μαρέγκα σουφλέ

Ένα γλυκό "αφρός"που θα το λατρέψουν όλοι.

 SV104679

Υλικά
για την καραμέλα
1,5 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές νερό
ελάχιστο κρεμόριο ή μερικές σταγόνες λεμόνι

για τη μαρέγκα
12 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι κρεμόριο
λίγη βανίλια


Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της καραμέλας να βράσουν ώσπου να πάρουν ανοιχτό
καστανό χρώμα.Αδειάζουμε την καραμέλα μέσα σε φόρμα για κέικ 25 εκ.
και τη γυρνάμε έτσι ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματα από την καραμέλα.
Προσέχουμε να μην καούμε γιατί η θερμοκρασία της καραμέλας είναι πολύ υψηλή!!

SV106229

Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να
πήξουν και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε πρώτα τη βανίλια
και ύστερα τη ζάχαρη σε 2 δόσεις.

SV106210


Χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και να στέκεται σε ό,τι
σχήμα της δώσουμε.

SV106212


SV106217



Τη βάζουμε κουταλιές κουταλιές μέσα στη φόρμα και τη στρώνουμε
με τη σπάτουλα για να μη μείνουν κενά.
Σε ένα βαθουλό ταψάκι βάζουμε νερό και τοποθετούμε μέσα στη
φόρμα με τη μαρέγκα.

SV106233


Ψήνουμε το σουφλέ στους 175 βαθμούς 55-60 λεπτά.
Όταν ψηθεί βγάζουμε τη φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει και
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα 3-4 κουταλιές νερό.
Ζεσταίνουμε να διαλυθεί η καραμέλα που έμεινε σε αυτή και
περιχύνουμε το σουφλέ. Πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι καβουρντισμένο.

Alexandra
ΣΗΜ:Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμορφες φόρμες της αρεσκείας σας
και να δώσετε στη μαρέγκα σας υπέροχα σχήματα που θα εντυπωσιάσουν!

Συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...