Υπερ-αφράτο κέικ
με νόστιμο γλάσο σοκολάτας…!
Υλικά
6 κ.σ. τρούφα
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. γάλα
1 κ.σ. baking powder
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά
240 γρ. ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
για το γλάσο
2 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αβγά,ασπράδια από κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και τα
αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα κροκάδια,το βούτυρο και τη
ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Προσθέτουμε στο μείγμα των κροκαδιών εναλλάξ το αλεύρι
με το γάλα και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Τέλος,προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη λίγη και την
ενσωματώνουμε στο μείγμα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα 25 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
45-50 λεπτά.Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10
λεπτά το κέικ να σταθεί.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά
μαζί σε κατσαρολάκι να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ και καλύπτουμε με το γλάσο.
ΣΗΜ:Αδειάζουμε το γλάσο αμέσως πάνω στο γλυκό,γιατί όσο
στέκεται σκληραίνει.
με νόστιμο γλάσο σοκολάτας…!
Υλικά
6 κ.σ. τρούφα
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. γάλα
1 κ.σ. baking powder
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά
240 γρ. ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
για το γλάσο
2 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αβγά,ασπράδια από κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και τα
αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα κροκάδια,το βούτυρο και τη
ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Προσθέτουμε στο μείγμα των κροκαδιών εναλλάξ το αλεύρι
με το γάλα και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Τέλος,προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη λίγη και την
ενσωματώνουμε στο μείγμα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα 25 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
45-50 λεπτά.Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10
λεπτά το κέικ να σταθεί.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά
μαζί σε κατσαρολάκι να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ και καλύπτουμε με το γλάσο.
ΣΗΜ:Αδειάζουμε το γλάσο αμέσως πάνω στο γλυκό,γιατί όσο
στέκεται σκληραίνει.
Σίγουρη Επιτυχία! πολύ αφράτο συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Εφη!!!!
ΔιαγραφήΑν θες στείλε μου το μέιλ σου να σου γράψω κάποια πράγματα που θέλω...
Φιλάκια πολλά και περιμένω...
Αλεξάνδρα
apo emfanisi poli kalo..dokimi avrio! mono t glaso xriastike na arewsw ligo me zesto nero alla telika mu vgike..elpizw na ine k i geysi to idio wrea :)
ΑπάντησηΔιαγραφήPOLI WREO K GEYSTIKA! AFRATO K NOSTIMOTATO! IPEROXO ME TO APOGEYMATINO KAFEDAKI K OXI MONO! BRAVO!
ΔιαγραφήΠάρα πολύ νόστιμο κέικ και φανταστείτε το εφτιαξα χωρίς γλάσο. υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας...
ΑπάντησηΔιαγραφή'Εφτιαξα το κέικ το οποίο άρεσε πολύ αλλά μου φάνηκε ότι κρατούσε υγρασία μέσα, η οποία δεν είχε κακή αίσθηση στη γεύση. Έτσι πρέπει να είναι ή μου ...ξέφυγε κάτι?
Ευχαριστώ και να έχουμε όλοι έναν ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΗΝΑ και ένα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (με τις συνταγές της Αλεξάνδρας έχουμε προοπιτκες για κάτι τέτοιο!!!!)
ΑΛΕΞΙΑ