Για χάρη τους πουλήθηκαν τα “πρωτοτόκια”!!!
Υλικά
250 γρ. φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2/3 από ένα κουτί κον κασέ (ψιλοκομμένο ντοματάκι)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φακές καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με
νερό που να τις σκεπάζει (περίπου ένα δάχτυλο πάνω από
την επιφάνειά τους).
Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά
(αν η εστία μας είναι από το 1-3 βράζουμε στο 2).
Στραγγίζουμε το νερό της κατσαρόλας και τις ξεπλένουμε
καλά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
Βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα νερό που να σκεπάζει
τις φακές (περίπου ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνειά τους).
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το χαράζουμε σταυρωτά
με το μαχαίρι χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο ή τα
σκόρδα και τη δάφνη.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό μισοσκεπασμένο
σε μέτρια φωτιά για άλλη μισή ώρα περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι,
τον πελτέ,το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να
δέσει όμορφα η σάλτσα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
ΣΗΜ:Οι χρόνοι που δίνονται είναι σχετικοί και εξαρτώνται από το πόσο
βραστερές είναι οι φακές.
Αυξήστε τους αν αυτό χρειαστεί.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο,αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρεμμύδι,
τη δάφνη και τα σκόρδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου