Μεζές
ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΣ!!!
Υλικά
1 κιλό γαύρο φιλεταρισμένο
ξίδι (τόσο όσο να σκεπάζει τα ψάρια)
2 κ.σ. αλάτι
ελαιόλαδο
σκόρδο σε φέτες όσο θέλουμε (προαιρετικά,αλλά του πάει πολύ)
3-4 φύλλα δάφνης
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
ρίγανη καλή
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το γαύρο και τον βάζουμε σε μπολ.
Ανακατεύουμε το ξίδι με το αλάτι και σκεπάζουμε τα ψάρια.
Αφήνουμε να σταθούν και να “ψηθούν” για 10-12 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από το ξίδι χωρίς να τα ξεβγάλουμε.
Τα βάζουμε κατά σειρά σε καθαρό σκεύος και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τρώγονται αμέσως.
ΣΗΜ:Όσα περισσέψουν μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό στη συντήρηση
του ψυγείου.
ΠΗΓΗ:Καλογηρική μαγειρική
Υλικά
1 κιλό γαύρο φιλεταρισμένο
ξίδι (τόσο όσο να σκεπάζει τα ψάρια)
2 κ.σ. αλάτι
ελαιόλαδο
σκόρδο σε φέτες όσο θέλουμε (προαιρετικά,αλλά του πάει πολύ)
3-4 φύλλα δάφνης
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
ρίγανη καλή
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το γαύρο και τον βάζουμε σε μπολ.
Ανακατεύουμε το ξίδι με το αλάτι και σκεπάζουμε τα ψάρια.
Αφήνουμε να σταθούν και να “ψηθούν” για 10-12 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από το ξίδι χωρίς να τα ξεβγάλουμε.
Τα βάζουμε κατά σειρά σε καθαρό σκεύος και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τρώγονται αμέσως.
ΣΗΜ:Όσα περισσέψουν μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό στη συντήρηση
του ψυγείου.
ΠΗΓΗ:Καλογηρική μαγειρική
Τέλειος για να συνοδεύση φασόλια σαλάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφή