Δέκα με
“τόνο”!!!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα κατά τα γνωστά
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1/2 κούπας λευκό κρασί
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι καλά στραγγισμένο
1 κρέμα γάλακτος light 250 gr.
αλάτι,πιπέρι
τυρί για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον τόνο τρίβοντάς τον με το χέρι μας και
ανακατεύουμε να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνουμε την κρέμα,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να
πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια πασπαλίζοντας με μπόλικο τυρί.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Δέσποινα.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα κατά τα γνωστά
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1/2 κούπας λευκό κρασί
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι καλά στραγγισμένο
1 κρέμα γάλακτος light 250 gr.
αλάτι,πιπέρι
τυρί για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον τόνο τρίβοντάς τον με το χέρι μας και
ανακατεύουμε να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνουμε την κρέμα,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να
πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια πασπαλίζοντας με μπόλικο τυρί.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Δέσποινα.
Μου άνοιξε την όρεξη η συνταγή, καλά λένε ότι τρως με τα μάτια ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόμοια συνταγή βρήκα και εδώ
http://www.flowmagazine.gr/article/view/makaronia_ogkraten_me_saltsa_tonou/category/quality_of_life
...αλλα στο φούρνο σε συνδυασμό με γιαούρτι και λεμόνι