Η
απλούστερη των συνταγών!!!
Υλικά
1 χταπόδι γύρω στα 2 κιλά
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο ξίδι
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
μερικούς κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο επάνω στο
μάτι να ζεσταθεί καλά.Ρίχνουμε μέσα το καθαρισμένο
και πολύ καλά πλυμένο χταπόδι μαζί με το σκόρδο,
το δαφνόφυλλο και τους κόκκους από το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
για 5-10 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι,το ξίδι και το κρασί.
Σκεπάζουμε και πάλι με το καπάκι και σε μέτρια
φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Το φαγητό αμς είναι έτοιμο!Το σερβίρουμε με λευκό πιλάφι ή πατάτες
τηγανιτές και μπόλικη από τη σαλτσούλα του!
Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά
1 χταπόδι γύρω στα 2 κιλά
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο ξίδι
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
μερικούς κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο επάνω στο
μάτι να ζεσταθεί καλά.Ρίχνουμε μέσα το καθαρισμένο
και πολύ καλά πλυμένο χταπόδι μαζί με το σκόρδο,
το δαφνόφυλλο και τους κόκκους από το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
για 5-10 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι,το ξίδι και το κρασί.
Σκεπάζουμε και πάλι με το καπάκι και σε μέτρια
φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Το φαγητό αμς είναι έτοιμο!Το σερβίρουμε με λευκό πιλάφι ή πατάτες
τηγανιτές και μπόλικη από τη σαλτσούλα του!
Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου